In formaţia vâlceană îşi doreşte trasnferul handbalistei Marija Jovanovici

miercuri, 22 iunie 2011

Oltchim vrea simbolul lui Buducnost!

In formaţia vâlceană îşi doreşte trasnferul handbalistei Marija Jovanovici 

Oficialii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea fac eforturi pentru a reuşi încă un transfer important, până la reunirea lotului care este programată pentru începutul lunii viitoare. După ce în lotul antrenat de Radu Voina şi Aurelian Roşca au ajuns Aurelia Brădeanu, Oana Şoit şi Sanela Knezovic, şanse mari să completeze lotul le are căpitanul echipei Buducnost Podgorica, Marija Jovanovici. Handbalista are 24 de ani şi nu se mulţumeşte cu statutul de rezervă la campioana din Muntenegru, acolo unde Bojana Popovic şi Katarina Bulatovic fac legea. Marija a marcat în ediţia trecută a Ligii Campionilor de 54 de ori şi le-a făcut viaţă grea şi chimistelor în meciurile jucate în grupele principale între Oltchim şi Buducnost. Jovanovic joacă pe postul de coordonator de joc dar poate evolua şi inter şi ar fi o soluţie excelentă de suplinire a absenţei Cristinei Neagu, cea care are şanse minime să mai intre în teren în această ediţie a Ligii Campionilor. Altfel, la Buducnost va juca sigur o fostă componentă a Oltchimului, Adriana Ţăcălie, tânărul inter semnând un contract valabil pentru două sezoane. La campioana din Muntenegru a mai evoluat o fostă componentă a Oltchimului, Gabriela Tănase. Lotul Oltchimului pentru campionatul viitor este următorul: Tolnai, Ungureanu, Znezovic, portari; Ardean, Curea, Stanca, Manea, Farcău, Neagu, Vizitiu, Şoit, Geiger, Fiera, Pidpalova, Ozel, Gatzel, Managarova, Nichita şi Brădeanu, jucătoare de câmp. Banca tehnică va fi formată din Radu Voina, Aurelian Roşca şi Steluţa Luca. Noul medic al formaţiei va fi Carmen Udrea, care-l va înlocui pe Aurel Scăunaş.

Turneu puternic la Siofok

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea va participa în luna august la un puternic turneu amical ce va avea loc în Ungaria, la Siofok. Campioana României a fost invitată la primul turneu din cele trei organizate de potentul om de afaceri Sandor Szabella, care va avea loc la Siofok, în perioada 13-14 august. Vâlcencele vor întâlni câteva echipe foarte puternice din handbalul european, precum Gyor, Ferencvaros Budapesta, Hypo Viena, dar şi pe organizatoarea Siofok.

Programul echipei vâlcene la turneul de la Siofok:

Sâmbătă, 13 august:
ora 11:00 Oltchim Râmnicu Vâlcea - Siofok
ora 18:20 Oltchim Râmnicu Vâlcea - Ferencvaros Budapesta
Duminică, 14 august:
ora 11:00 Oltchim Râmnicu Vâlcea - Hypo Viena
ora 18:20 Oltchim Râmnicu Vâlcea - Gyor

Viborg va juca în Liga Campionilor!

În fiecare an, Federaţia Europeană de Handbal oferă posibilitatea unei echipe puternice, care nu a prins trenul către Liga Campionilor să evolueze în cea mai importantă competiţie intercluburi a handbalului feminin european.De aceast favor se bucură în acest an echipa Cristinei Vărzaru, Viborg, grupare care a câştigat trofeul pus în joc în anii 2009 şi 2010. Viborg a incheiat pe poziţia a treia campionatul danez, după FC Midtjylland şi Randers HK. Cu toate acestea, echipa Cristinei Vărzaru a primit un wild-card pentru a se îinscrie în Liga Campionilor. Alte două echipe, Ferencvaros Budapesta din Ungaria şi Leipzig din Germania dorind, fără success, un wild-card. Cu toate acestea, Viborg va trebui să treacă de un tur preliminar pentru a putea evolua în grupele Champions League. Danezele vor fi repartizate în urna valorica 3, putând întâlni chiar pe Universitatea Jolidon Cluj! Vă reamintim că Oltchim Râmnicu Vâlcea este calificată direct în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, din postura de campioană a României. În ediţia trecută a competiţiei, trupa vâlceană nu a reuşit să îşi îndeplinească obiectivul, accederea în finală şi s-a oprit în faza grupelor principale. Campioana României la feminin face parte din prima urnă valorică, ocupând locul patru în clasamentul european. Din prima urnă mai fac parte Larvik HK (deţinătoarea trofeului), FCM (campioana Danemarcei) şi Gyor ETO (campioana Ungariei). Meciurile din faza grupelor preliminare, în care vor fi angrenate 16 echipe (4 grupe a câte 4 echipe) se vor desfăşura în intervalul 1 octombrie-13 noiembrie. Urmează faza grupelor principale, cu două grupe a cîte patru echipe, între 4 februarie-11 martie 2012, semifinalele programate în dublă manşă eliminatorie (31 martie-1 aprilie turul, 7-8 aprilie returul) şi finala, în 5-6 mai, respectiv 12-3 mai. Tragerea la sorţi din turul doi preliminar la feminin va avea loc în 27 iunie, în timp ce campioanele Oltchim Rîmnicu Vîlcea şi HCM Constanţa îşi vor afla adversarele o zi mai tîrziu. Toate cele trei ceremonii sînt programate la Viena


Iată urnele valorice pentru turneul preliminar 2 al Ligii Campionilor:

Urna 1

Randers HK
Byasen
Debrecen
Universitatea Jolidon Cluj

Urna 2

Elda Prestigio
Rostov-Don
SV Buxtehuder
Tertnes Bergen

Urna 3

Viborg HK
IK Savehof
Metalurg Skopje
Zaglebie Lubin

Urna 4

echipe venite din calificări

Încep emoţiile

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe