Femeile din PNL Vâlcea se pregătesc intens pentru alegerile din 2012

duminică, 19 iunie 2011

Femeile din PNL Vâlcea se pregătesc intens pentru alegerile din 2012

În lunile iunie şi iulie va avea loc o pregătire politică a femeilor din Partidul Naţional Liberal, membre ale Organizaţiei Femeilor Liberale. Prima parte a programului se va desfăşura în patru ediţii, pentru regiunile Transilvania, Banat-Oltenia, Muntenia-Dobrogea şi Moldova şi vor avea la sfârsitul fiecărei săptămâni până la jumătatea lunii iulie. Prima ediţie se va desfăşura la Cluj şi va reuni Organizaţiile Femeilor Liberale din Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Braşov, Mureş, Harghita.

A doua ediţie se va desfăşura la Brăila şi va reuni Organizaţiile Femeilor Liberale din Galaţi, Brăila, Tulcea, Călăraşi, Buzău, Ialomiţa, Constanţa, Giurgiu, Olt, Dolj, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, a treia va avea loc la Băile Herculane, pentru judeţele Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Vâlcea, Gorj, Olt, Mehedinţi. La jumătatea lunii iulie se va încheia prima parte a evenimentului de pregătire la Iaşi, cu filialele din Bacău, Vrancea, Covasna, Iaşi, Vaslui, Botoşani, Suceava, Neamţ, Ilfov si organizaţiile bucureştene. La aceste şcoli de pregătire vor participa preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale la nivel judeţean, preşedintele OFL de municipiu-reşedinţa de judeţ şi vicepreşedintele OFL.

Din partea judeţului Vâlcea vor participa la programul de pregătire de la Băile Herculane: Mihaela Andreianu, preşedinta organizaţiei şi vicepreşedinte ONFL, Eugenia Popa, secretar adjunct ONFL, vicepreşedintele: Elena Caplea, Maria Dicu Cârstea, Gabriela Dumitrescu, Claudia Militaru, Elena Preoteasa şi Mirela Toma, secretarul coordonator Roxana Călina.
A doua parte a programului va fi o pregătire tehnico-administrativă a candidatelor femei pentru funcţia de consilier local, consilier judeţean şi primar. Rolul acestui program este de a pregăti femeile pentru activitatea politică şi de a implica cât mai multe simpatizante în viaţa politică pentru a promova politici care să răspundă nevoilor cu care femeile se confruntă zi de zi.

Pentru a transmite mesaje credibile şi nedistorsionate către electorat, femeile liberale trebuie să aprofundeze cunoştinţele privind opţiunea politică liberală, trebuie să fie pregătite să explice electoratului ofertă politică pe care o are PNL USL, şi trebuie să cunoască în detaliu propunerea de guvernare a PNL în toate domeniile (învăţământ, sănătate şi protecţie socială, economic, administraţie)
"Am preluat preşedinţia Organizaţiei Femeilor Liberale având că principal obiectiv atragerea cât mai multor femei în politică şi îmbunătăţirea performanţelor femeilor în administraţia locală şi centrală. Acest program este primul pas pe care îl facem pentru a pregăti femeile liberale pentru o bătălie electorală foarte grea. Este momentul că femeile liberale să demonstreze că sunt o forţă şi că pot ajuta România", a declarat Lucia-Ana Varga, deputat PNL şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.

A doua parte a acestui program de pregătire pentru femeile din Partidul Naţional Liberal se va desfăşura în lunile octombrie - noiembrie şi va consta în pregătirea candidatelor nominalizate pentru candidaturile de consilieri locali, consilieri judeţeni şi primari. Acestea vor aprofunda informaţii privind administraţia publică locală, buna guvernare locală şi centrală şi vor fi instruite privind comportamentul în campania electorală. Aceste pregătiri se vor realiza în colaborare cu National Democratic Institute, iar la fiecare ediţie vor participa preşedinţi ai filialelor PNL, deputaţi şi senatori PNL, aleşi locali PNL. A doua etapă va demara în octombrie şi va reuni candidatele femei din partea PNL USL, care vor fi implicate efectiv în campaniile electorale următoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe