Premierul Emil Boc şi patru miniştri importanţi au “aterizat" în judeţul Vâlcea

miercuri, 27 aprilie 2011

• Pentru a semna două contracte cu finanţare europeană, dar şi pentru a-şi face campanie electorală în cadrul PDL,

Premierul Emil Boc şi patru miniştri importanţi au „aterizat" în judeţul Vâlcea

Miercuri după amiaza, o delegaţie guvernamentală importantă, formată din premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul de Interne, Traian Igaş, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi ministrul Economiei, Ion Ariton, s-a aflat pentru câteva ore în vizită în judeţul Vâlcea. Scopul vizitei l-a reprezentat semnarea a două contracte de finanţare cu fonduri europene, dar delegaţia guvernamentală s-a întâlnit apoi la Prefectura Vâlcea cu directorul Oltchim, Constantin Roibu, dar şi cu mai mulţi parlamentari şi directori de instituţii deconcentrate.

În final, în jurul orei 17,30, preşedintele PDL, Emil Boc, a participat la Cinematograful Ostroveni din Râmnicu Vâlcea la o întâlnire politică cu membrii Organizaţiei Judeţene a PDL Vâlcea, pentru a-şi prezenta moţiunea cu care va candida la alegerile interne din 14 mai 2011.

La Consiliul Judeţean Vâlcea, ministrul Elena Udrea şi preşedintele Ion Cîlea au semnat două contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional ce se vor implementa în judeţul Vâlcea. Proiectul „Mirajul Oltului - Extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimănesti-Căciulata" va creşte atractivitatea ariei cu potenţial balnear natural Călimăneşti-Căciulata, va îmbunătăţi şi extinde gradul de acces al turiştilor la sursele de apă minerală şi va crea facilităţi pentru investitorii privaţi în vederea realizării de noi capacităţi de servicii integrate: parc acvatic şi centru de relaxare în zona centrală a staţiunii Călimăneşti, parc de agrement şi sport Jiblea, alei pietonale, pasarele şi traseu de cură. De asemenea, se va derula o campanie de marketing care va contribui la îmbunătăţirea imaginii zonei la nivel naţional şi internaţional. Valoarea toală a proiectului ce se va derula pe parcursul a 31 de luni este de 35 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 11 milione lei.

Prin proiectul „Reabilitare şi modernizare DJ 648 Ioneşti - Olanu - limită Judeţ Olt şi construcţie două poduri din beton armat" se urmăreşte îmbunătăţirea stării tehnice a infrastructurii rutiere de pe drumul judeţean DJ 648 ce va conduce la reducerea costurilor şi creşterea eficienţei transportului de mărfuri şi persoane, a gradului de siguranţă rutieră pentru utilizatorii drumului şi a locuitorilor localităţilor tranzitate. În plus, se vizează fluidizarea traficului, eficientizarea transportului public, îmbunătăţirea accesului rutier în general, creşterea activităţii economice în zonă şi facilitarea creării de noi locuri de muncă. Durata de implementare a proiectului este de 37 de luni iar valoarea sa totală este de 26,4 milione lei, din care 20,9 milioane lei este valoarea finanţării nerambursabile acordate.

(P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe