Daniel Nicolaescu, condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită

miercuri, 27 aprilie 2011

Primarul din Frânceşti,

Daniel Nicolaescu, condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită

Primarul localităţii vâlcene Frânceşti, Daniel Nicolaescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită, în urma unei hotărâri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce a pretins şi primit 8.000 de dolari pentru a aranja o licitaţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, vineri, pe Daniel Nicolaescu la trei ani de închisoare, cu executare, pentru luare de mită.

Decizia ICCJ este definitivă şi irevocabilă.

Primarul a fost dus în arestul IPJ Vâlcea, urmând să fie transferat după Paşte la Penitenciarul din Colibaşi din judeţul Argeş.
"Primarul este în arestul IPJ Vâlcea, după ce a fost arestat de către colegii mei în baza unui mandat emis de către ICCJ. Am înţeles că va rămâne în arestul IPJ Vâlcea câteva zile, urmând ca după Paşte să fie dus sub escortă la Penitenciarul Colibaşi unde îşi va ispăşi pedeapsa", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subcomisar Emilian Muşulete.

Conform sursei citate, în 2005, primarul Daniel Nicolaescu a pretins 16.000 de dolari de la patronul unei firme de construcţii pentru a-i favoriza câştigarea licitaţiei publice pentru construirea unui podeţ luat de ape în timpul inundaţiilor, valoarea întregii lucrării fiind estimată la 900.000 de lei.

Patronul i-a oferit jumătate din sumă, urmând ca restul banilor să-i dea după finalizarea lucrării, însă licitaţia a fost adjudecată de o altă firmă. În pofida acestui fapt, primarul Daniel Nicolaescu nu a mai returnat banii.
Ulterior, primarul din Frânceşti a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), sub acuzaţiile de luare de mită, fals, uz de fals şi tentativă de abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe