|luni, august 8, 2022
  • Follow Us!

Primăria Râmnicului forţează mâna consiliului local pentru a… cincea oară 

• Record mondial în materie. În cazul donaţiei de 13.100 mp de la Ioana Spiridonescu,

Primăria Râmnicului forţează mâna consiliului local pentru a… cincea oară

Iată că după nici două luni de la respingerea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, vine iar acum şi încearcă marea cu degetul în speranţa că cei din consiliul local vor da dovadă de „bunăvoinţă” şi vor aproba propunerea de acceptare a unei donaţii de teren în suprafaţă de aproape 13.100 mp din punctul „Cetăţuia-Pasarelă Nord”. De fapt, primarul Rădulescu a pus pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 23 decembrie 2010, un material care prevede preluarea în proprietate publică a unei suprafeţe de teren care să fie donată de o „persoană fizică” şi pe care Primăria Râmnicului să introducă utilităţi şi să asfalteze porţiunea de drum „donată”, în scopul evident de a creşte valoarea de piaţă a terenurilor din preajmă.

În urmă cu două luni, consilierii locali de la PNL şi PSD au „mirosit” că primarul Rădulescu vrea să profite de afacere pe banii primăriei şi au blocat proiectul de hotărâre cu largul concurs al consilierului PDL Gabriela Ene, care a absentat de la şedinţa consiliului local. Spunem asta pentru că PDL are 16 consilieri, iar pentru ca propunerea să treacă trebuiau minim 16 voturi. La dezbaterile din cadrul şedinţei, consilierul liberal Eduard Vârlan a reamintit că un astfel de material a mai fost supus aprobării de trei ori în timpul fostului primar Mircia Gutău: în 2006, 2008, şi 2009, însă atunci era prevăzută obligaţia ca utilităţile şi alte cheltuieli să fie suportate de proprietarii terenurilor.

Prin Hotărârea nr. 148/25 septembrie 2003, Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic Zonal „Cartier Temelie”, pentru parcelarea terenului proprietate privată din zona Cetăţuia – Pasarela Nord, în suprafaţă totală de circa 6,2 hectare. Pentru îndeplinirea condiţiilor impuse prin PUZ, privind parcelele de teren proiectate şi realizarea utilităţilor, au fost prevăzute căi de acces auto şi pietonal din Calea lui Traian şi E81, care totalizează o suprafaţă de 13.100 mp. Cu cererea înregistrată la Primăria municipiului sub nr. 28626/23.09.2010, proprietarul terenului care a făcut obiectul Planului Urbanistic Zonal „Cartier Temelie”, Ioana Spiridonescu, a reformulat oferta de donaţie făcută Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea prin cererile anterioare, solicitând supunerea spre aprobare Consiliului Local al municipiului, a acestei oferte de donaţie.

Precizăm că în şedinţa Consiliului Local din data de 31 mai 2006 a fost supus dezbaterii acestuia „Raportul privind acceptarea donaţiei unei suprafeţe de teren” situat în punctul Cetăţuia-Pasarela Nord, cu destinaţia de drum public, acesta fiind respins, cu motivaţia ca acesta să fie prezentat într-o şedinţă viitoare completat cu propunerea ca donaţia să se realizeze după asigurarea utilităţilor şi amenajarea drumului de către actualul proprietar. Raportul astfel completat, a fost propus dezbaterii Consiliului Local în două şedinţe ordinare, respectiv în data de 29 decembrie 2008 şi 29 octombrie 2009, fiind retras de pe ordinea de zi. (N.T.)

Leave a Response