Drumurile din judeţul Vâlcea, vitregite de fondurile de la buget

miercuri, 22 decembrie 2010

Drumurile din judeţul Vâlcea, vitregite de fondurile de la buget

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea nu are în acest an bani pentru refacerea infrastructurii rutiere, fiind pentru prima oară când se află într-o asemenea situaţie. În opinia vicepreşedintelui CJ Vâlcea, Dumitru Persu, niciodată nu a fost o atât de mare lipsă de bani la nivelul administraţiilor locale. De aceea, conducerea instituţiei judeţene s-a adresat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului solicitând alocarea în anul 2011 a unor sume de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru finanţarea Programului privind reabilitarea, modernizarea şi/ sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local.

În programul existent la nivelul judeţului de asfaltare a drumurilor de interes judeţean şi de interes local sunt cuprinse lucrări pe 49 de tronsoane de drumuri judeţene şi comunale, în lungime de 185,87 kilometri şi pe 16 străzi principale, în lungime de 19,03 kilometri. Până acum au fost realizate lucrări de infrastructură care nu au fost decontate la data de 30.11.2010 în valoare de 25.294.665 de lei, fiind nevoie de 91.216.120 lei pentru finalizarea lucrărilor. Se propune alocarea în anul 2011 a sumei de 60.000.000 de lei, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru decontarea producţiei realizate şi nedecontate, cât şi pentru continuarea lucrărilor înscrise în program.

În privinţa Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, instituit prin O.U.G. nr. 105/2010, conducerea Consiliului Judeţean solicită prioritizarea proiectelor în funcţie de gradul de echipare al unităţilor administrativ - teritoriale în privinţa lucrărilor de infrastructură, cuprinderea în program a celor 53 proiecte depuse pentru a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - Măsura 322 şi care nu au primit finanţare din cauza resurselor financiare limitate şi cuprinderea în programul „10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local" a modernizării şi reabilitării a 640 de kilometri de drumuri de interes judeţean şi de interes local, conform programului elaborat la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea şi transmis la data de 03.12.2010 la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe