|marți, noiembrie 29, 2022
  • Follow Us!

Deputatul Vlădoiu susţine că 

Deputatul Vlădoiu susţine că

Românii vor muri pe capete datorită coplăţii din sistemul sanitar

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu crede că românii nu au de unde să plătească o parte din serviciile medicale de care beneficiază şi susţine că, prin introducerea coplăţii pentru medicamentele destinate bolnavilor cu boli cronice, peste două milioane de români vor fi grav afectaţi. Deputatul PSD cataloghează măsura guvernului ca fiind una odioasă, cu repercusiuni grave asupra populaţiei sărace. „Este cunoscut faptul că-n ţara noastră sunt puţini contribuabili la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor de Sănătate, raportat la numărul de persoane care primesc servicii medicale.

Diferenţa ar trebui acoperită de stat, prin alocări din bugetul naţional, dar, aşa cum se ştie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate funcţionează aproape exclusiv prin fondurile care sunt colectate de la contribuabili, persoane fizice angajate şi companii. Existând, deci, acest dezechilibru major, guvernanţii încearcă să-l acopere băgând mâna adânc în buzunarul pacienţilor.

De ce boli vor actualii guvernanţi să moară mii, poate zeci de mii de români? Poate enumerarea acestor boli îi va impresiona pe Băsescu, pe Boc sau pe Attila: glaucom, schizofrenie, leucemii, diabet, cord ischemic, ulcer, ciroză, hepatită cronică, astm bronşic”  – se arată în declaraţia politică a deputatului. „Cred că se va ajunge la utilizarea medicamentelor care se foloseau acum 30 de ani sau la contractarea unor credite la bănci pentru procurarea medicamentelor necesare vieţii” – mai susţine parlamentarul PSD.

Leave a Response