Romeo Rădulescu a depus jurământul, iar Cosmin Constantinescu a fost ales viceprimar

duminică, 2 mai 2010

• La şedinţa Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea,

Romeo Rădulescu a depus jurământul, iar Cosmin Constantinescu a fost ales viceprimar

Vineri, 30 aprilie, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea au fost incluse încă trei puncte suplimentare pe ordinea de zi, ca urmare a validării de către justiţie a alegerilor pentru funcţia de primar al Râmnicului. Astfel, cele trei proiecte de hotărâri s-au referit la: depunerea jurământului de către noul primar ales Romeo Rădulescu, validarea mandatului de consilier local pentru un membru PDL, şi alegerea unui nou viceprimar ca urmare a demisiei din funcţia de consilier şi, implicit, din cea de viceprimar a lui Romeo Rădulescu.

Sala de şedinţe a Consiliului Local s-a dovedit vineri insuficientă pentru numărul mare de oameni care au venit să asiste la depunerea jurământului noului primar Romeo Rădulescu. Peste 150 de persoane s-au înghesuit în sală, printre ei aflându-se mai mulţi membri PDL Vâlcea, parlamentari ai acestui partid, directori de instituţii deconcentrate, oameni de cultură, directori de societăţi, precum şi angajaţi din cadrul aparatului propriu al Primăriei Râmnicului.

Fix la orele 13,10, judecătorul Bogdan Mateescu a dat citire hotărârii judecătoreşti prin care s-a recunoscut şi s-a validat rezultatele alegerilor din 18 şi 25 aprilie 2010, în urma comunicării şi centralizării realizate de Biroul Electoral de Circumscripţie Râmnicu Vâlcea. A urmat apoi momentul depunerii jurământului de primarul nou ales al Râmnicului, Romeo Rădulescu, ceea ce înseamnă că acesta a intrat efectiv „în pâine” de vineri, de la orele 13,30.  

A fost validat mandatul de consilier local al lui Gheorghe Mojoiu (PDL)
 
Ca urmare a alegerii în demnitatea de primar, Romeo Rădulescu a renunţat la funcţiile de viceprimar şi consilier local. În aceste condiţii, consilierii locali i-au validat mandatul de consilier lui Gheorghe Mojoiu (subinginer), al 19-lea pe lista de candidaţi depusă de Organizaţia Judeţeană a PDL Vâlcea la alegerile locale din 2008. Gheorghe Mojoiu a optat să facă parte din Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, gospodărie comunală, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură.

În ceea ce priveşte funcţia de viceprimar, lucrurile au fost mai simple având în vedere că, de mai multe ori, fostul primar Mircia Gutău îşi exprimase public preferinţa pentru Cosmin Constantinescu. De altfel, în cursa pentru fotoliul de viceprimar nu a fost propusă decât o singură persoană, fapt ce a condus la alegerea în unanimitate a lui Cosmin Constantinescu. Acesta a fost ales de către consilierii locali să ocupe locul lăsat vacant de Romeo Rădulescu, după învestirea acestuia în funcţia de primar. Astfel, Cosmin Constantinescu (31 ani) din PDL a fost ales de către consilierii locali ai municipiului să ocupe scaunul de viceprimar din Râmnicu Vâlcea până în anul 2012. Constantinescu este de profesie economist, iar din 2008 este consilier local municipal. În 2009 a fost numit director al Direcţiei Judeţene de Tineret Vâlcea. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe