Proiect pentru refacerea infrastructurii afectată de inundaţii

miercuri, 5 mai 2010

Proiect pentru refacerea infrastructurii afectată de inundaţii

Un proiect de act normativ pentru refacerea infrastructurii afectate de alunecările din primăvara acestui a fost iniţiat de Prefectura şi Consiliul Judeţean Vâlcea, autorităţile solicitând Guvernului, în acest sens, peste 12 milioane de lei. „În perioada 1 ianuarie - 27 aprilie 2010, pe fondul unui exces de umiditate rezultat atât din topirea stratului de zăpadă, cât şi din cauza precipitaţiilor înregistrate în primăvară acestui an, au fost reactivate sau activate perimetre de alunecări de teren, fiind înregistrate, totodată, şi eroziuni severe de maluri, produse pe unele pâraie interioare, respectiv: Muereasca, Luncavăţ, Olăneşti, Cerna, Bistriţa", a precizat prefectul judeţului, Petre Ungureanu.

Alunecările au afectat infrastructura localităţilor, dar şi locuinţe şi anexe gospodăreşti din peste 40 de comune. A fost grav avariată structura de rezistenţă la 9 locuinţe din localităţile Mateeşti, Stoeneşti, Măciuca, Goleşti, în cazul acestora comitetele locale pentru situaţii de urgenţă dispunând măsura evacuării.

„Pentru toate localităţile afectate, specialişti din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă - Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană de Control în Construcţii Vâlcea, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă - s-au deplasat în zonele afectate, întocmindu-se note de constatare prin care s-au dispus măsuri şi soluţii pentru remedierea sau înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, acestea rămânând ulterior în monitorizarea Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă", a adăugat prefectul de Vâlcea. Judeţul Vâlcea este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte alunecările de teren, potrivit statisticilor, fiind predispus la alunecări de teren prin natura reliefului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe