Oprea şi-a lansat partidul Uniunea Naţională pentru Progresul României:

duminică, 2 mai 2010

Oprea şi-a lansat partidul Uniunea Naţională pentru Progresul României:

"Vrem să fim vocea celor care muncesc"

Peste 6.000 de simpatizanţi au participat sâmbătă, 1 mai, la evenimentul de lansare a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), din Piaţa Revoluţiei. Mitingul a fost precedat de un congres fără accesul presei.

În funcţia de preşedinte a fost ales Marian Sârbu, ex-ministrul Muncii, iar actualul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, şi-a rezervat postul de preşedinte executiv. Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu va fi preşedinte de onoare, în vreme ce primarul Neculai Onţanu va deţine funcţia de secretar general.

Declarat partid de centru-stânga, UNPR a adoptat culoarea roşie, făcând astfel concurenţă PSD. De altfel, potrivit programului politic, formaţiunea îşi propune să „combată pesimismul" care s-a instaurat în rândurile românilor în mare parte din cauza PSD, social-democraţii fiind acuzaţi că au compromis ideea de stângă politică.

Proaspăt aleşi la cârma UNPR, independenţii lui Oprea şi-au făcut intrarea pe scena amplasată în Piaţa Revoluţiei, după acordurile melodiei „Vincero -Am învins!", interpretată de Marcel Pavel.

CNSRL Frăţia, mesaj de susţinere

„Să creşteţi mari şi puternici!“ a fost mesajul transmis UNPR de preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu. Confederaţia sindicală a transmis astfel un semnal de susţinere către noua formaţiune care se revendică de centru-stânga. „Vă felicit că aţi avut curajul de a scoate la lumină, într-un moment dificil şi confuz, un autentic partid de stânga“, le-a mai transmis Petcu liderilor UNPR, într-o scrisoare citită pe scena din Piaţa Revoluţiei de Marian Sârbu. Potrivit fostului ministru al Muncii, intensificarea relaţiilor cu sindicatele va fi una dintre priorităţile formaţiunii pe care o conduce.

Deputatul Mazilu, preşedinte al UNPR Vâlcea

Judeţul Vâlcea a fost reprezentat la lansarea UNPR de o delegaţie de aproximativ 200 de persoane, condusă de deputatul Constantin Mazilu, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene. La eveniment a mai participat şi secretarul de stat din Ministerul Muncii, vâlceanul Dumitru Cornoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe