Primarii neserioşi, ameninţaţi cu amenzile de prefectul Ungureanu

duminică, 28 februarie 2010

S-a dat milităria jos din pod!

Primarii neserioşi, ameninţaţi cu amenzile de prefectul Ungureanu


Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu a ameninţat că va amenda mai mulţi primari vâlceni pentru că nu au gestionat corespunzător situaţiile de urgenţă în ultimele zile, când la Vâlcea a fost instituit cod galben.

Vor curge sancţiunile...

Ungureanu ameninţă chiar cu sancţionarea a zece primării vâlcene. Petre Ungureanu, care este responsabil în faţa premierului Boc pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă încearcă acum săi determine pe primari să-şi ia atribuţiile în serios. „Pe baza raportului întocmit de reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, voi trimite mici „premii”, adică sancţiuni pentru primarii care habar nu au avut să gestioneze o situaţie de cod galben sau portocaliu. Este vorba şi de aplicarea unor amenzi drastice primarilor care nu şi-au făcut treaba.

Am avut două echipe, conduse de cei doi subprefecţi şi de şeful biroului pentru situaţii de urgenţă, s-au făcut procesele-verbale de control, iar acum vor pleca de la Prefectură procesele-verbale. Unii dintre ei se consideră doar aleşii neamului şi aleşii lui Dumnezeu. În câteva cazuri, ei sunt reprezentanţi ai statului şi trebuie să răspundă pentru ce fac. Sunt localităţi în care primarii sunt la datorie, dar alţii habar nu au că sunt şefii Comitetelor locale de situaţii de urgenţă. Nu mă interesează de la cel partid sunt.

Avertismentul sancţionează neîndeplinirea atribuţiilor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. La cele opt primării vizate nu s-a organizat serviciul de permanenţă, unele sedii fiind închise”, a spus prefectul Ungureanu. Sancţiunea se aplică în baza art.118 din Legea nr.215/2001 cu modificările şi completările ulterioare, şi vizează primarii comunelor Guşoeni, Laloşu, Lădeşti, Popeşti, Şirineasa, Racoviţa şi Sălătrucel.

„Nu voi face discriminări pe criterii politice“

Acesta a promis că nu va face discriminări în funcţie de culoarea politică şi a insistat pe lângă reprezentanţii inspectoratelor de control să nu fie părtinitori. „Colegiul Prefectural este format din toţi cei care trebuie să contribuie la realizarea programului de guvernare, altfel plecăm cu toţii acasă. Eu sunt reprezentantul Guvernului aici. Conducem şi coordonăm, suntem într-un parteneriat şi nu subordonare.

Acest parteneriat se va accentua în funcţie de atribuţiile prefectului, pentru că şi riscul de a politiza acţiunile a fost mare. Există şi avantajul că nu mai ai pe cine să dai vina”, mai afirmă Ungureanu în stilul său caracteristic. În cadrul Colegiului Prefectural, reprezentanţii Drumuri Naţionale şi ai Serviciului Poliţiei Rutiere au anunţat că, începând cu luna aprilie, se va face o nouă semnalizare a tuturor drumurilor de judeţ - marcaje, semne de circulaţie - pentru o mai bună fluidizare a traficului în judeţul Vâlcea. (A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe