Familie din Mateeşti, rămasă pe drumuri

duminică, 28 februarie 2010

Familie din Mateeşti, rămasă pe drumuri

O familie din comuna vâlceană Mateeşti a rămas la sfârşitul săptămânii trecute pe drumuri, după ce casa în care locuia a fost afectată de alunecările de teren. Familia Goşa (trei adulţi şi un copil) a trebuit să fie evacuată, după ce, într-o singură noapte, zidul din spatele locuinţei s-a dărâmat. O comisie va stabili dacă prăbuşirea a avut loc din cauza alunecărilor de teren sau a maşinilor de mare tonaj ce circulă pe DJ 605 A, aflat în apropiere.

Acum mai mult de un an opt familii au fost evacuate de urgenţă din zonă, din cauza alunecărilor masive, provocate de exploatarea minieră, care ameninţă acum alte 12 familii. Membrii familie Goşa au primit deocamdată 400 de lei de la Primărie şi alimente. „În zona aceea sunt mai multe gospodării ale căror beciuri au fost inundate, dar încă nu sunt puse în pericol de distrugere. În preajma familiei Goşa mai sunt alte patru gospodării în pericol.

Le monitorizăm şi sperăm să nu fie cazul de evacuare forţată. Cauza sunt izvoarele puternice din zonă, dar şi maşinile de tonaj mare de la exploatarea minieră, care circulă pe drumul judeţean DJ605A (Milostea -Grădiştea)”, spune primarul localităţii, Nicolae Stănişor, care se plânge că nu are fonduri pentru a interveni în asemenea situaţii. Familia respectivă s-a mutat momentan într-o bucătărie de vară, pe care o au în altă zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe