Fostul şef al Poliţiei Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, riscă să fie trimis... la pensie

miercuri, 20 ianuarie 2010

Prin acţiunile sale iresponsabile,

Fostul şef al Poliţiei Vâlcea,
Nicolae Sărdărescu,
riscă să fie trimis la... pensie

Tiberiu Pîrnău
Fostul miner şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, riscă să fie exclus din corpul poliţiştilor. Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a luat act de declaraţiile defăimătoare la adresa poliţiştilor făcute în ultima perioadă în presă de comisarul şef Sărdărescu.

Aflat de peste 60 de zile în concediu medical, comandantul cu cel mai scurt mandat din istoria poliţiei vâlcene este mai sprinten ca niciodată. Certificatele de concediu medical date cu foarte multă lejeritate de medicii Spitalului Militar din Piteşti pot fi declarate foarte uşor nule dacă o comisie medicală independentă l-ar investiga medical, cu atenţie şi onestitate, pe Nicolae Sărdărescu, un „bolnav închipuit“.

Cât e ziua de mare „cel mai frumos şi cel mai deştept“ miner din IPJ Vâlcea îl denigrează în faţa colegilor şi ziariştilor, cu care se întâlneşte întâmplător în afara instituţiei, pe actualul inspector şef, Eugen Neaţă. Subiectele preferate: „Neaţă şi-a făcut studiile la o facultate jenantă, unde a luat şi doctoratul; nu l-am văzut în şase ani de zile; omul a stat numai în concedii medicale, nu l-am văzut vreodată la lucru; nu a prins în viaţa lui un hoţ; a fost pus şef pe criterii politice şi nu profesionale.“ Minciunile lui Sărdărescu au picioare foarte scurte.

Invidia, neputinţa şi ignoranţa îl macină profund pe acest individ. Am verificat şi noi toate aceste „informaţii“ date în ritm de mitralieră de fostul comandant al IPJ Vâlcea. Şi iată ce am constatat: 1. Eugen Neaţă şi-a dat licenţa şi după aceea doctoratul la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ (vezi facsmil); 2. În ultimii şapte ani, comisarul şef Eugen Neaţă a avut doar şapte zile de concediu medical!; 3. În anii în care a coordonat activitatea Poliţiei Municipale Râmnicu Vâlcea au fost identificaţi şi trimişi în faţa instanţei sute de infractori; 4. Eugen Neaţă a fost ales de poliţiştii vâlceni să le reprezinte interesele în calitate de şef al Corpului Naţional al Poliţiştilor – Zona Vâlcea.

Minerul a încălcat Statutul Poliţistului

Nicolae Sărdărescu a fost destituit de la cârma IPJ Vâlcea deoarece nu îndeplinea condiţiile din fişa postului aferente acestei funcţii. Aşadar, nu a fost schimbat pe criterii politice cum se plânge în toate direcţiile cu lacrimi de crocodil. Pentru a participa la concursul de ocupare a funcţiei de inspector şef trebuia să aibă studii superioare în domeniul juridic sau sociologic. După cum este arhicunoscut domnul Sărdărescu are studii tehnice în domeniul...mineritului, fiind făcut poliţist imediat după Revoluţie din lipsă de cadre.

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei a luat la cunoştinţă multiplele abateri de la Statutul Poliţistului ale lui Sărdărescu. Astfel în art. 45 din respectivul document se arată printre altele:

• „Poliţistului îi este interszis să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public“. Este cunoscută apropierea de PSD, de liderii din Vâlcea – Ion Cîlea şi Dumitru Persu a comisarului şef şi munca sa asiduuă de sprijinire a acestui partid;

• „Poliţistului îi este interzis să efectueze direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale“. Soţia poliţistului are în Horezu una dintre cele mai prospere firme din zonă, SC MOBILSIM SRL, care  produce şi comercializează mobilier. Comisarul şef Sărdărescu participă direct şi indirect la bunul mers al afacerilor.

Presiuni asupra comandantului de la Horezu

Mai nou Nicolae Sărdărescu se visează şef peste Poliţia Horezu. În acest sens, acesta a pus presiune pe comandantul în funcţie, Constantin Buşi, pe care l-a determinat să-şi înainteze demisia pentru a-i lăsa cale liberă aceluiaşi Sărdărescu. Alb la faţă şi cu mâna tremurândă şi-a înaintat poliţistul Buşi demisia superiorilor de la Vâlcea. Iar „epopeea Mârţoagei“ nu se opreşte aici...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe