Efectele adverse ale vaccinului împotriva A/H1N1 se pot vedea numai în timp

duminică, 24 ianuarie 2010

Efectele adverse ale vaccinului împotriva A/H1N1 se pot vedea numai în timp

Controversele legate de vaccinul împotriva virusului A H1N1 continuă. Ministerul Sănătăţii nu a raportat până acum nici un caz de efecte secundare grave postvaccinare, dar specialiştii spun că efectele adverse ale vaccinului se pot vedea numai în timp. Şi tot specialiştii afirmă că virusul A H1N1 nu a apărut anul trecut, ci mult mai demult. În lume există 23 de institute sau companii farmaceutice licenţiate pentru producerea vaccinului împotriva A/H1N1, printre care şi Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Toate cele 23 de tipuri de vaccin produse în lume conţin aceeaşi tulpină de virus, notează Jurnalul Naţional. Diferenţele constau doar în modalitatea de producere, spun specialiştii. Până în prezent, Ministerul Sănătăţii nu a raportat niciun caz de deces în urma vaccinării.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, din cele 30 de posibile reacţii adverse postvaccinale, în urma analizelor s-au confirmat 13. Acestea au fost însă uşoare şi s-au manifestat prin stări de subfebrilitate sau dureri de cap. Specialiştii afirmă că efectele secundare ale vaccinului se pot vedea numai în timp. Printre cele mai grave se numără unele tulburări neurologice, cum sunt encefalomielita şi un tip de paralizie, denumit Sindrom Guillan-Barre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe