După şase încercări, AVAS nu a reuşit să scape de pachetul pe care îl deţine la USG • o nouă licitaţie publică va avea loc marţi, 12 ianuarie 2010 Recent, Autoritatea pentru Valorificarea Active

duminică, 10 ianuarie 2010

După şase încercări, AVAS nu a reuşit să scape de pachetul pe care îl deţine la USG

• o nouă licitaţie publică va avea loc marţi, 12 ianuarie 2010

Recent, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anunţat organizarea pentru a şaptea oară a unei licitaţii publice de vânzare a unui pachet minoritar de acţiuni la societatea Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA. Concret, marţi, 12 ianuarie 2010, va avea loc licitaţia pentru valorificarea unui pachet de circa un milion de acţiuni, reprezentând 0,68% din capitalul social al SC USG-CCG SA. Valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,25 lei/acţiune, iar preţul de pornire a licitaţiei este de 1,2 lei/acţiune, respectiv de 1,2 milioane lei pentru întreg pachetul de acţiuni scos la vânzare de AVAS.

Jaroslaw Czerwinski, directorul general al SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA şi Piotr Wesolowski, directorul financiar al întreprinderii, au dat publicităţii zilele trecute rezultatele economico-financiare complete ale societăţii pe anul 2008. Astfel, potrivit raportului, în anul 2008, SC Uzinele Sodice Govora - Ciech Chemical Group SA a realizat o cifră de afaceri de circa 191 milioane lei, cu 48,3% mai mare faţă de cifra de afaceri realizată în anul 2007. La 31 decembrie 2008, USG-CCG înregistra o pierdere de 91 milioane lei (22 milioane euro) şi datorii totale de 490 milioane lei (120 milioane euro).

Potrivit directorului Jaroslaw Czerwinski, „în 2008, principalii factorii care au influenţat activitatea societăţii au fost: aprecierea leului în raport cu monedele internaţionale în prima perioadă a anului, urmată la finele anului de o depreciere considerabilă, fapt ce a influenţat atât cifra de afaceri a societăţii, cât şi rezultatul financiar; creşterea costurilor de exploatare se datorează efectelor combinate ale creşterii preţului la antracit, dar si la utilităţi; dificultăţii în procesul de producţie datorate perfomanţelor tehnice ale unor echipamente şi instalaţii de mare importanţă, precum şi constrângerilor de a întrerupe funcţionarea unor astfel de echipamente, în principal ca urmare a absenţei unor politici anterioare de întreţinere şi reparaţii curente”.

În cursul anului 2008, SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA a realizat o serie de investiţii pentru care a cheltuit o sumă de 40 milioane lei. Din cadrul investiţilor realizate în anul 2008, cele mai importante sume s-au folosit pentru următoarele obiective: modernizare cuptor nr. 4, modernizare cuptor de var nr. 1, montarea celui de-al treilea calcinator de abur, modernizare coloană carbonatare nr. 8, etc. În anul 2009, planul de investiţii al SC Uzinele Sodice Govora – Ciech Chemical Group SA, în valoare de 8,7 milioane euro, prevedea: investiţii de dezvoltare în valoare totală de 6,4 milioane euro, şi investiţii de modernizare de 1,76 milioane euro.

Conducerea întreprinderii a identificat câţiva factori interni şi externi esenţiali pentru dezvoltarea societăţii: menţinerea unei pieţe interne pentru sodă în creştere în contextul de ansamblu al unei economii în dezvoltare, în care societatea să fie capabilă să-şi crească cota de piaţă în principal prin dobândirea de noi clienţi mai degrabă decât prin scăderea cotei de piaţă a altor producători de sodă; îmbunătăţirea considerabilă a procesului de fabricaţie prin utilizarea de know-how-ului pus la dispoziţie de către societatea mamă, în vederea diminuări costurilor de producţie în paralel cu menţinerea calităţii produselor; optimizarea şi creşterea eficienţei tuturor activităţilor derulate în cadrul societăţii, urmare a abordării unui sistem de conducere complet nou susţinut prin investiţii importante în tehnologie şi printr-un sistem informatic complet nou ca parte a procesului de integrare organizaţionala în cadrului Grupului Ciech. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe