Wojciech Zaremba va fi alungat din conducerea OLTCHIM

miercuri, 9 septembrie 2009

• În urma atacurilor repetate împotriva combinatului chimic,

Wojciech Zaremba va fi alungat din conducerea OLTCHIM

Consiliul de Administraţie al SC Oltchim SA a decis recent convoacarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, pentru data de 9 octombrie 2009, la sediul societăţii. Ordinea de zi cuprinde doar două puncte: atragerea răspunderii fostului administrator Waldemar Preussner şi a administratorului Wojciech Zaremba pentru acţiuni şi activităţi realizate de către aceştia, ca reprezentanţi ai PCC SE, împotriva intereselor SC Oltchim SA; numirea unui nou administrator în locul lui Wojciech Zaremba, în cazul în care se aprobă la punctul anterior începerea acţiunii în răspundere împotriva sa. Data limită până la care acţionarii pot să formuleze propuneri de candidaturi este ziua de 2 octombrie 2009, inclusiv.

Poziţiile exprimate public de oficialii PCC SE, cu privire la situaţia Oltchim SA, arată conflictul de interese în care se găseşte acţionarul minoritar PCC SE şi adevăratele intenţii care stau în spatele campaniei de dezinformare şi manipulare ale PCC SE împotriva intereselor companiei Oltchim SA şi ale statului român ca acţionar majoritar al societăţii. PCC SE este acţionar majoritar al unuia dintre principalii concurenţi direcţi ai Oltchim SA pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, combinatul chimic PCC Rokita din Polonia, iar acest lucru a determinat blocarea măsurile pe care statul român, ca acţionar majoritar, le-a iniţiat pentru buna funcţionare a Oltchim SA.

Ca urmare a deţinerii, prin PCC SE, a unui pachet de 12,89% din acţiunile Oltchim SA, proprietarii companiei concurente din Polonia, Waldemar Preussner şi Wojciech Zaremba, au impus alegerea lor ca membrii în Consiliul de Administraţie al companiei româneşti, această poziţie oferindu-le acces la toate informaţiile sensibile şi confidenţiale referitoare la strategiile de business şi planurile de dezvoltare ale companiei româneşti. În plus, Waldemar Preussner şi Wojciech Zaremba s-au opus constant încercărilor societăţii Oltchim de a pune în practică programul de restructurare şi strategia multianuală de dezvoltare a companiei.

În Polonia însă, la combinatul chimic concurent Rokita, unde este acţionar majoritar,  PCC SE pregăteşte şi dezvoltă capacităţi de producţie pe direcţii identice cu cele aflate în programul de dezvoltare al Oltchim SA. Niciuna dintre măsurile statului român nu a fost acceptată de acţionarul minoritar. Astfel, nici capitalul social nu a fost majorat, iar PCC SE a contestat şi preluarea Arpechim Piteşti. Cu toate că, anul trecut, grupul PCC SE s-a arătat interesat să preia cele 53,26% din acţiunile pe care le deţine în prezent statul român, prin Ministerul Economiei, potrivit directorului de dezvoltare afaceri a grupului PCC SE, Wojciech Zaremba, reprezentantul companiei a declarat atunci că „PCC SE nu poate prelua Oltchim, deoarece nu deţin atât de multe fonduri şi preferă să blocheze acţiunile statului român care ar duce la buna funcţionare a combinatului”. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe