Primarul din Frânceşti şi-a trimis la arest cel mai bun prieten

miercuri, 9 septembrie 2009

Parchetul General a dat un „fâs“ la Vâlcea!

Primarul din Frânceşti şi-a trimis la arest cel mai bun prieten

Nicu Trandafir

• Daniel Nicolaescu susţine că a fost şantajat, luni în şir, cu o fotografie în care apărea soţia în ipostaze fierbinţi alături de amant • Soţia infirmă şantajul şi spune că primarul vrea să o discrediteze pentru că l-a părăsit

Primarul comunei vâlcene Frânceşti, Daniel Nicolaescu, revine într-un mod ruşinos în prim planul presei naţionale şi locale. Nicolaescu a reuşit să-şi trimită în spatele gratiilor un fost prieten, pe Vali Marian Badea, după ce i-a înscenat acestuia un flagrant pentru un aşa-zis şantaj. Daniel Nicolaescu, edilul din Frânceşti, susţine în faţa procurorilor bucureşteni că: „I-am dat 11.000 de euro amantului nevestei mele pentru ca acesta să nu facă publice fotografii indecente din timpul partidelor lor de amor. Am fost şantajat, luni în şir, cu o fotografie în care apărea soţia mea în ipostaze fierbinţi alături de amant. Până la momentul flagrantului i-am dat lui Badea 11.000 de euro“.
Comunicatul Parchetului General

Pe acest subiect, Parchetul General a transmis următorul comunicat de presă: „Prin rezoluţia din data de 17 august 2009 procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Badea Vali Marian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj calificat, constând în aceea că ar fi constrâns, prin acte de ameninţare, pe partea vătămată primarul localităţii Frânceşti, Daniel Nicolaescu, să îi plătească, la diverse intervale de timp, sume cuprinse între 1000 şi 2.500 de euro în schimbul nepublicării unei fotografii ce o înfaţişa pe soţia părţii vătămate în ipostaze indecente.

În fapt, începând cu luna mai 2008, inculpatul Badea Vali Marian l-a constrâns pe Nicolaescu să îi plătească, aproximativ lunar, sume de bani în modalitatea prezentată anterior, fiind astfel obţinută suma de  11.000 de euro.

Sub spectrul aceleiaşi ameninţări, inculpatul i-a solicitat părţii vătămate încredinţarea de către primăria unde acesta activa ca primar a unei lucrări în cuantum de 15.000 de euro, sub promisiunea că acţiunile constrângătoare se vor încheia.

La data de 2 septembrie 2009, cu ocazia flagrantului organizat, inculpatul a fost surprins în timp ce primea de la persoana vătămată un plic conţinând suma de 3.500 de lei, ca ultimă tranşă din banii extorcaţi. În urma acestei acţiuni, procurorii au dispus reţinerea inculpatului fiind ulterior prezentat instanţei de judecată în vederea arestării.

Judecătoria sectorului 5 Bucureşti a emis, la data de 3 septembrie,  mandat de arestare preventivă pe numele lui Badea Vali Marian, pe o perioadă de 29 de zile.“ Flagrantul a fost organizat la data de 2 septembrie 2009, la restaurantul Topologul din localitatea vâlceană Milcoiu. Vali Badea îl chemase acolo pe Daniel Nicolaescu pentru ca acesta să-i returneze ultima parte dintr-un împrumut. Badea a susţinut tot timpul în faţa anchetatorilor că banii erau tranşe dintr-un împrumut de 16.000 de euro pe care primarul l-a făcut la el.

Ionela Nicolaescu: „Nu a existat nimic între mine şi Vali Badea!“

Toată povestea acestui „şantaj“ pare, însă, cusută cu aţă albă, având în vedere că soţia primarului din Frânceşti, Ionela Nicolaescu susţine o cu totul altă variantă faţă de cea a soţului său: „Îl cunosc pe Vali Badea (presupusul şantajist – nr) pentru că a fost prietenul familiei noastre. Între noi doi nu a fost nimic! Aşa-zisa relaţie dintre mine şi acest om este o fabulaţie a soţului meu. Nu există nici un fel de poze compromiţătoare cu mine.

Vali Badea ne-a ajutat financiar de mai multe ori. Ştiu sigur că el îl împrumutase pe soţul meu cu o anumită sumă de bani. Nu ştiam nimic de aşa-zisul şantaj pentru că nu exista aşa ceva. Soţul meu îi returna lui Vali Badea, la o anumită perioadă de timp, tranşe din împrumutul contractat. Eu acum sunt la Bucureşti, la Parchetul General, şi le voi declara procurorilor ceea ce v-am spus şi dumneavoastră. Eu nu mai sunt împreună cu soţul meu de aproape doi ani de zile şi mă aflu la stadiu de divorţ.

El a premeditat acest scandal, acest şantaj inexistent, pentru a mă discredita în faţa judecătorului la procesul de divorţ şi pentru a determina instanţa să-i încredinţeze lui cele două fetiţe ale noastre. Vrea să se răzbune pe mine pentru că nu mai doresc să fim împreună. Vali Badea este un om nevinovat!“ – susţine Ionela Nicolaescu, soţia primarului din Frânceşti. Toate indiciile de până acum conduc la ideea că procurorii bucureşteni au căzut în plasa întinsă de primarul vâlcean şi s-au grăbit să-i rezolve „orgoliul rănit“ unui soţ părăsit de nevastă.

Cine este Daniel Nicolaescu:

Primarul din Frânceşti, Daniel Nicolaescu, a mai avut probleme cu legea, în 2006 ajungând chiar după gratii pentru câteva zile, fiind acuzat de luare de mită. În aprilie 2008, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Frânceşti, Daniel Nicolaescu. Acesta era acuzat de luare de mită, fals şi uz de fals, săvârşite în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de luare mită, tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial.

Procurorii DNA au menţionat astfel că, în cursul lunii mai 2005, consiliul local Frânceşti a demarat o procedură de achiziţie publică privind efectuarea lucrării intitulate „Pod din beton armat pe DJ 646 - sat Viişoara, peste râul Bistriţa”, primarul Daniel Nicolaescu în calitate şi de preşedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea acestei lucrări, a pretins de la reprezentanţii unei firme suma de 16.000 USD (echivalentul a 13.279,646 euro) pentru ca acea societate să fie beneficiara contractului de achiziţie publică. La data de 14 iunie 2005, edilul Nicolaescu a primit suma de 8.000 de dolari SUA, urmând ca diferenţa să o primească după atribuirea contractului de achiziţie publică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe