• Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, împarte fondurile publice pe criterii politice

duminică, 16 august 2009

Primarii liberalii ameninţă cu proteste

• Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, împarte fondurile publice pe criterii politice

Primarii liberali sunt la un pas de protest. Este al doilea avertisment pe care aleşii locali liberali îl transmit autorităţilor judeţene, fiind nemulţumiţi de modul în care Consiliul Judeţean Vâlcea împarte fondurile localităţilor din judeţ. Liberalii consideră că actuala conducere a forului judeţean a acordat fondurile doar pe criterii politice, văduvind în acest fel primăriile liberale de bani. Noul preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL, Gheorghe Ciucă, a declarat că primarii liberali nu vor mai sta cu mâinile în sân şi nici nu vor aştepta să vadă cum proiectele acestora se duc pe apa sâmbetei din lipsa fondurilor.

„Consider că, în acest an, fondurile au fost repartizate numai în funcţie de criteriile politice. Noi, liberalii, suntem de părere că am fost văduviţi de nişte fonduri care ni se cuveneau. Oamenii au nevoie de aceste fonduri. Dacă la următoarea rectificare de buget situaţia nu se va schimba, vom declanşa acţiuni de protest”, a declarat Gheorghe Ciucă, preşedintele Ligii Aleşilor Locali. Primarii liberali susţin că protestele vor fi unele paşnice şi vor fi îndreptate către Consiliul Judeţean Vâlcea, apoi către Guvern, Parlament şi chiar Preşedinţie. Primarul oraşului Băile Olăneşti, a fost ales zilele trecute pe post de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL Vâlcea.

El consideră că trebuie să nu se mai împartă bani discriminatoriu. „Este o discriminare împărţirea bugetelor pentru localităţi, în funcţie de culoarea politică pe care o au primăriile. Partidele care compun în momentul de faţă arcul guvernamental, PSD şi PD-L, consideră că bugetul ţării este numai al lor şi îşi permit să îl împartă discreţionar şi numai după criterii politice. Liga Aleşilor Locali va încerca să rezolve problemele cu care se confruntă majoritatea primarilor liberali, de când actuala coaliţie conduce destinele României.

Liga Aleşilor Locali ai PNL, sunt foarte mulţi primari nemulţumiţi de lipsa de fonduri. De pildă, primăria din Runcu nu are bani de salarii de mai bine de trei luni, iar primăria din Berbeşti nu are bani să continue lucrările şi proiectele începute în anii anteriori. La fiecare şedinţă a Consiliul Judeţean, când s-au alocat fonduri, s-a considerat că repartizarea se poate face în funcţie de criteriile politice şi nu de criteriile prevăzute în legea bugetului”, spune Ciucă. Gheorghe Ciucă este secondat de Vintilă Chelcea - primarul oraşului Berbeşti, de Mihai Mateescu, primarul staţiunii Băile Govora şi de Dan Săraru, primarul comunei Şirineasa. Funcţia de secretar al Ligii Aleşilor Locali a fost ocupată de Maria Dina, primar la Runcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe