Localităţile de la periferia Râmnicului devin zone rezidenţiale

duminică, 2 august 2009

Localităţile de la periferia Râmnicului devin zone rezidenţiale

Traiul de la bloc i-a determinat pe foarte mulţi vâlceni să se mute la periferia Râmnicului sau în localităţile limitrofe. Astfel, comune ca Bujoreni şi Budeşti au devenit foarte populate cu vâlceni care au dat apartamentele şi viaţa tot mai zgomotoasă pe casele aflate în zone cu aer mai curat şi fără gălăgia vecinilor. Pentru a oferi servicii cât mai aproape de lumea civilizată, primarii celor două comune au venit în întâmpinarea noilor sosiţi, dar şi a propriilor cetăţeni, cu proiecte care să ofere o infrastructură similară unui oraş. Numărul celor care vor să îşi construiască o casă la Budeşti a crescut în ultima perioadă, astfel încât, în ultimul an, au fost eliberate peste 70 de autorizaţii de construcţie, în cea mai mare parte pentru locuitorii din Râmnicu Vâlcea.

Localitatea Budeşti este foarte aproape de Râmnicu Vâlcea, la ieşirea spre est, pe drumul care duce către Bucureşti. Pentru ca localitatea să fie cât mai prosperă, aceasta beneficiază de o componentă economică foarte importantă şi colaborează deja cu Primăria Râmnicului pentru dezvoltarea anumitor proiecte comune privind intersecţiile de străzi. Dorinţa celor doi primari din Budeşti şi Bujoreni, de a oferi condiţii cât mai bune tuturor localnicilor s-a concretizat în anumite proiecte care vizează infrastructura. Astfel, la Budeşti, primarul Gheorghe Mirea are deja aprobarea pentru o finanţare Phare de aproximativ trei milioane de euro, pentru extinderea canalizării în toată comuna.

„Pe lângă proiectul care vizează canalizarea, am accesat şi peste 800.000 de lei pentru asfaltarea drumurilor comunale, iar internetul este de foarte mult timp funcţional în comuna pe care o conduc”, a declarat edilul din Budeşti. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Bujoreni, comună aflată pe drumul Sibiului, care are un proiect aprobat de peste 3,5 milioane de euro pentru finanţarea canalizării. Aici numărul autorizaţiilor de construcţie a fost mai redus faţă de Budeşti, peste 35, dar este în creştere. „La sfârşitul acestui an sper să avem gaze, iar luna august sunt convins că va fi un boom economic şi pentru comuna Bujoreni, o dată cu inaugurarea Centrului de Convenţii şi Expoziţii de la Seaca, din Călimăneşti”, a spus Alexandru Roşu, primarul localităţii Bujoreni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe