S-a inaugurat Grand Hotel Sofianu, cea mai frumoasă clădire din Vâlcea

miercuri, 29 iulie 2009

S-a inaugurat Grand Hotel Sofianu, cea mai frumoasă clădire din Vâlcea

După exact trei ani de muncă şi după investiţii de peste 10 milioane euro, omul de afaceri Nicolae Sofianu a reuşit să termine una dintre cele mai frumoase clădiri din Râmnicu Vâlcea, un imobil impresionant care va fi un reper pentru oraşul nostru: Grand Hotel Sofianu. Desprinsă parcă din mijlocul Parisului, clădirea adăposteşte un hotel de patru stele, un restaurant de lux foarte spaţios (Sala Gallery), centre de conferinţe, galerii de artă contemporană şi centre de recuperare. Aşezarea hotelului este mai mult decât prielnică: lângă Parcul Zăvoi.

La festivitatea de inaugurare a hotelului a participat toată crema judeţului, iar „fundalul” a fost asigurat de o orchestră de muzică simfonică şi una de muzică populară. Inaugurarea a avut loc exact de Ziua Imnului – 29 iulie 2009, iar printre invitaţi am putut remarca pe următorii: Ion Cîlea – preşedintele Consiliului Judeţean, Remus Grigorescu – prefectul judeţului, Mircia Gutău – primarul Râmnicului, Dumitru Persu şi Romulus Bulacu – vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, parlamentari de Vâlcea, primarii din Brezoi, Olăneşti şi Berbeşti, precum şi numeroşi politiceni, artişti plastici şi oameni de afaceri din judeţul Vâlcea.

Marele hotel al lui Nicolae Sofianu i-a impresionat pe cei peste 200 de invitaţi care au venit la inaugurare în data de 29 iulie 2009. Conceptul lui Sofianu este vizionar: a vrut şi a reuşit să facă un hotel-muzeu, cu sute de opere de artă realizate de mari artişti români. Fiecare sală a hotelului are tablouri şi sculpturi preţioase, dar şi funcţionalitatea unui hotel de lux, despre care sunt sigur că se va auzi dincolo de graniţele judeţului. Grand Hotel Sofianu este făcut să găzduiască manifestări prestigioase şi evenimente de anvergură. La toată această construcţie grandioasă, proprietarul a adăugat şi o funcţie balneară, câteva săli fiind organizate ca spaţiu de recuperare, dotate la un nivel cum Vâlcea nu a mai văzut vreodată. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe