Alimente pentru persoanele defavorizate din judeţ Valcea

miercuri, 1 iulie 2009

Alimente pentru persoanele defavorizate din judeţ

Anda Vlad

• Pensionarii, şomerii, dar şi persoanele cu handicap grav pot intra în posesia acestor alimente

Pentru ca ajutoarele alimentare să ajungă căt mai repede la săraci, în judeţ au fost înfiinţate trei depozite alimentare, iar primarii au fost însărcinaţi să facă cât mai repede inventarierea beneficiarilor. Persoanele defavorizate vor primi fără întârzieri alimentele, conform spuselor reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vâlcea. În acest sens, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai instituţiilor implicate în acţiune pentru a se constitui un grup de lucru.

Acesta va avea rolul de a pune în aplicare prevederile hotărârii de guvern 600 din 13/05/2009 care stabileşte beneficiarii de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România şi atributiile instituţiilor implicate în planul european. Grupul de lucru este constituit din 17 persoane de la  Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială, Direcţia Muncii, Casa de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, Direcţia Agricolă şi APIA.

Vicepreşedintele Dumitru Persu a cerut primariilor şi instituţiilor, unde persoanele respective se află în evidenţă, inventarierea lor, date care ar urma să fie centralizate la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea, care gestioneaza aplicarea prevederilor acestui act normativ. „Pensionarii, şomerii, dar şi persoanele cu handicap grav sunt cei care pot intra în posesia acestor alimente şi cer ca cei care se ocupă de evidenţierea lor, să realizeze cât mai repede o inventariere a acestor persoane.

Primarii şi directorii deconcentratelor din judeţul Vâlcea au această obligaţie pentru a avea o evidenţă cât mai clară a beneficiarilor acestor acţiuni pentru a se evita sincopele de anul trecut”, a ţinut să precize Dumitru Persu, vicepreşedintele CJ Vâlcea. Pentru ca întreaga acţiune de furnizare a acestor alimente să se desfăşoare în condiţii cât mai bune, Dumitru Persu susţine că s-au stabilit deja trei depozite în oraşele Rm.Vâlcea, Drăgăşani şi Bălceşti.

 „Vrem ca astfel să se creeze o reţea a depozitelor astfel încât să fie mult mai uşor transportul alimentelor de la depozite la domiciliul persoanelor respective”, a mai precizat Persu. Totodată, acesta a mai precizat că din numeroasele depozite private la care s-a apelat pentru aceste alimente numai teri societăţi comerciale au răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe