Ţeparul ,, Simi ” şi fiica lui ,, Jurista ” două bestii cu chip de om

duminică, 14 iunie 2009

Pamflet cu personaje reale

Ţeparul ,, Simi ” şi fiica lui ,, Jurista ” două bestii cu chip de om

Menţionăm că orice asemănare, desprinsă din acest material, cu persoane reale este pur întâmplătoare.
 Ţeparul se recomandă prietenilor simplu ,,Simi ” el a lucrat o perioadă de timp în Italia iar acum este patronul unei firme ce construieşte blocuri în orăşelul de la poalele Capelei. Fiica lui este jurist şi se ocupă cu bunul mers al lucrurilor, mai bine spus al ,, ţepelor” la firma tatălui ei. Când stai de vorbă cu ei ai impresia că sunt doi oameni normali, de bună credinţă. Au de fapt – multă „vrăjeală“.

De exemplu: el se poartă ca un italian, apare şi pe la posturile locale de televiziune, prin ziare. Tată şi fiică ştiu să mimeze respectul şi religiozitatea, încurajează sportul prin sponsorizarea echipei de fotbal ,,de la ţară ” şi alte fapte, care fac cinste celor care le realizează cu sinceritate, nu unor farisei, aşa cum sunt personajele noastre. Dar ei toate aceste lucruri nu le fac pe banii lor, prin munca lor, ci pe banii şi pe truda altora.

Au firma de construcţii şi au nevoie de tot felul de produse şi materiale. Pe care le cumpără pe bază de factură cu plata la 30 de zile. Însă plata la 30 de zile se face 60, 100 şi dacă se poate să nu mai plătească deloc. Pe cei care i-au ţepuit în minţile lor bolnave aceştia nu mai există, nu-i mai bagă în seamă, nu le mai răspund la telefon ,,de ce să se mai streseze, ei ar trebui lăsaţi să  îşi văd liniştiţi de viaţă”.

Acesta este modul de trai ales de cei doi, concept greşit dealtfel, care i-a transformat în oameni fără frica lui Dumnezeu. Decă se găseşte cineva de bună credinţă să le atragă atenţia, că nu procedează corect ei se şifonează lamentabil şi se apără cu replici de genul ,,nu vă băgaţi unde nu vă priveşte, aceasta este treaba noastră cum îndrăzniţi să ne violaţi intimitatea...”. Ar dori să nu fie deranjaţi de niciunul dintre cei care i-ar trezi la realitate.

Probabil fac eforturi să uite de coşmarul datoriilor comerciale pe care le-au acumulat, lucru imposibil. Ar mai fi multe de spus despre aceste persoane imorale, dar vom reveni cu amănunte clare, când procesele vor începe. Până atunci facem ,,săpături ” să aflăm cât mai multe despre aceşti derbedei, de care vom avea şi noi grijă să-şi plătească datoriile cu penalităţi.
Nicu Trandafir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe