Primarul din Popeşti va deveni celebru

miercuri, 3 iunie 2009

Primarul din Popeşti va deveni celebru

Tiberiu Pîrnău

Mărturisesc că am stat şi m-am gândit destul de mult dacă să publicăm sau nu materialul referitor la primarul din Popeşti. Unul dintre puţinii tineri, aflaţi la conducerea primăriilor din judeţ. Îl şi cunosc personal pe Alin Popescu din perioada în care era secretar la Primăria Popeşti. Ştiam că este un băiat de la ţară, ambiţios şi cu dorinţa să acceadă profesional onest. Subliniez cuvântul onest. Este un cuvânt cheie. Fostul primar din Popeşti, Costel Şerban, l-a „adoptat“ efectiv pe Alin şi l-a propulsat în ierarhia instituţiei, până la funcţia de secretar, a treia ca importanţă într-o primărie.

Şerban l-a îndrăgit pe tânărul Alin şi a avut grijă de el, ca de propriul copil. Alin Popescu era umbra ex-primarului Şerban. Nu se dezlipea de el, nu-i ieşea din cuvânt, îl respecta. Când avea un necaz familial sau financiar, Alin apela la Costel Şerban, care-l ajuta necondiţionat. De sute de ori doamna Şerban i-a pus masa lui Alin şi soţiei acestuia. Au mâncat şi au spus politicos „Sărut-mâna!“. Acele vremuri s-au dus. Alin a fost lovit de amnezie. „Domnul primar“ de-acum l-a aruncat la gunoi pe tânărul secretar de primărie politicos şi cu bun simţ.

A candidat la alegerile de anul trecut împotriva mentorului său spiritual şi financiar şi a câştigat datorită minciunilor, pe care le-a spus locuitorilor din Popeşti despre primarul Şerban. A muşcat mâna celui care i-a dat să mănânce o pâine albă ani de zile şi l-a făcut om. Nu vreau să fiu dur, dar s-a adeverit şi zicala cu ţiganul, care ajunge împărat şi prima dată îi face probleme tatălui. L-a murdărit cu noroi pe fostul său şef. L-a acuzat de toate prăpădăniile pământului. La nici un an de la instalarea în funcţie în comuna Popeşti domneşte haosul. Alin Popescu a reuşit să învrăjbească oamenii din localitate, să-i împartă în două tabere.

Au ajuns localnicii din Popeşti să nu-şi mai dea „Bună ziua!“ unul altuia. În primărie este o stare de tensiune extraordinară. Funcţionarii sunt terorizaţi de micul dictator din fruntea instituţiei. Primul lucru pe care l-a făcut Popescu, când a ajuns primar a fost să-i taie din salariu doamnei Şerban. Aceeaşi doamnă care i-a dat să mănânce de sute de ori. Tânărul Popescu nu are stofă de primar, a scăpat lucrurile de sub control. Datorită lipsei sale de viziune şi nepriceperii economice, Primăria Popeşti a ajuns în pragul falimentului, având datorii de miliarde de lei la foarte mulţi furnizori de servicii.

Mai mult decât atât, primarul Popescu a făcut mai multe afaceri dubioase cu firme de apartament, în urma cărora bugetul local a fost secătuit iremediabil. Popescu a ajuns un mare „domn“. Se îmbracă în costume de firmă, care valorează cât două salarii de primar, iar soţia sa îmbracă ţinute dintre cele mai scumpe. De unde atâta prosperitate, domnule Alin Popescu? Nu carecumva aţi băgat mâna în „butoiul cu miere“ reprezentat de bugetul local. Toate aceste aspecte sunt analizate de redactorii noştri în articolul din ediţia de faţă.

 Revin la cuvântul onest. Alin Popescu nu a câştigat onest alegerile şi nu este o persoană onestă. Faptele primarului ne determină să facem aceste afirmaţii. Tocmai de aceea am şi hotărât să dau undă verde publicării anchetei din pagina trei. Despre primarul Popescu din Popeşti de Vâlcea vom mai vorbi, vom mai auzi. Va fi celebru. Probabil că DNA-ul îi va asigura celebritatea la nivel naţional.       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe