Tichete de masă pe datorie la Ambulanţa Vâlcea

miercuri, 22 aprilie 2009

Tichete de masă pe datorie la Ambulanţa Vâlcea

Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea se confruntă în prezent cu întârzieri în plata salariilor şi cu un buget subdimensionat pentru acest an. Cadrele medicale de la ambulanţă mai aşteaptă, în plus şi tichetele pentru luna anterioară, dar şi premiul anual, care a fost plătit în anii trecuţi.

Fonduri insuficiente

„Fondurile alocate Ambulanţei vor ajunge doar până în luna iulie. Finanţarea pentru această lună este foarte mică şi există în continuare întârzieri salariale. În acest ritm va trebui să declanşăm proteste. Majoritatea angajaţilor au credite la bănci, iar nimeni nu vrea să se trezească pe lista rău-platnicilor. Lunar, salariile se dau cu întârziere de până la 10 zile iar, vina este la nivel înalt, pentru că este o neconcordanţă între contractul-cadru şi lege.

Există o bază de date la minister şi, de fiecare dată când se decide un lucru, nu se ţine cont de propunerile noastre. Situaţia se complică pentru că, din lună în lună se intră cu un deficit bugetar”, a declarat Petre Duinea, lider de sindicat la Ambulanţa Vâlcea. Cinci ambulanţe sunt la ora actuală stricate şi se află în service-urile din judeţul Vâlcea pentru reparaţii.

Două maşini, reţinute în service

Două maşini sunt reţinute într-un service din Drăgăşani, iar alte două în localităţile Tomşani şi Tetoiu. „Nu avem fonduri să le reparăm şi în această situaţie cazurile vor fi soluţionate într-un număr mai redus”, a declarat Paul Podărelu, managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea. Soluţia problemei pare să vină de la Casa de Asigură de Sănătate, care a acordat zilele trecute 645.000 de lei pentru Serviciul de Ambulanţă, din care 222.000 de lei  reprezenta diferenţa de regularizare, conform programărilor aprobate de Trezorerie şi Ministerul Finanţelor.

Alte 500.000 de lei vor mai fi plătite Serviciului Judeţean de Ambulanţă până la finele lunii aprilie, conform unei facturi de avans, în condiţiile în care se vor efectua serviciile aferente acestei facturi. Directorul CAS Vâlcea, Constantin Rădulescu a mai precizat că, în cursul acestei luni, pentru cabinetele medicilor de familie s-a decontat suma de 1900 de lei.

Media veniturilor lunare pentru cei 223 de medici de familie în contract cu CAS Vâlcea este consistentă, respectiv 8.500 de lei lunar. O statistică sumară evidenţiază faptul că 71 de medici de familie au avut în luna martie un venit de peste 10.000 de lei, iar 23 de medici de familie au câştigat sub 5000 de lei.
Tichete pe datorie

Directorul Serviciului de Ambulanţă, Alecsandru Maiorescu a încercat să rezolve măcar pe moment situaţia luând legătura cu o firma care furnizează tichetele de masă şi stabilind cu reprezentanţii acesteia să obţină bonuri pentru lunile martie şi aprilie pe datorie, urmând ca acestea să fie plătite luna viitoare. Majoritatea salariaţilor au spus, însă că nu renunţă la ideea de a face grevă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe