Viceprimarii liberali, terorizati psihic de coalitia PSD-PDL

miercuri, 28 ianuarie 2009

Viceprimarii liberali, terorizati psihic de coalitia PSD-PDL

Alianta dintre PSD si PDL s-a extins dincolo de împartirea posturilor… apolitice de prefecti si subprefecti, de împartirea posturilor de la Politie, scoli, spitale si s-a ajuns chiar la renegocierea posturilor de viceprimari. Datorita rezultatelor de la alegerile locale, liberalii au obtinut cel mai mare numar de mandate de primari în Vâlcea, dar au avut si destui viceprimari. Noua alianta planuieste astfel schimbarea tuturor viceprimarilor PNL prin voturile consilierilor PD-L, PSD si PC (acolo unde acestia la un loc au majoritate în consiliu).

Liberalii reactioneaza

Înversunarea liderilor PSD si PDL de a schimba conducerea deconcentralelor sau a Prefecturilor din întreaga tara îi dezamageste pe cei aflati în opozitie, liberalii. Acestia din urma îi acuza pe actualii guvernanti ca, în loc sa rezolve problemele urgente ale judetului Vâlcea, îsi ocupa timpul analizând si schimbând directorii institutiilor. Mai mult, liberalii se tem ca Uniunea Europeana va sanctiona drastic România din cauza faptului ca PSD si PD-L politizeaza unele institutii precum spitalele, Politia sau Prefectura.

„Înca mai pot gasi o scuza la ceea ce se întâmpla, dar nu înteleg de ce atâta graba. Nu se tine cont de lege. Se politizeaza o institutie cum cea a Prefectului, când aceasta a fost una dintre conditii pentru a putea adera la Uniunea Europeana
”, a declarat Emilian Frâncu, liderul PNL Vâlcea. Acesta mai spune ca alianta PSD – PD-L  doreste sa creeze o  presiune psihologica asupra directorilor deconcentratelor si asupra prefectilor si subprefectilor, însa ei nu vor putea fi schimbati asa usor. „Daca ei nu vor sa fie schimbati  nu vor fi dati afara. Riscam o alta penalizare, pentru ca nu se poate ca într-o zi sa schimbi prefectii si subprefectii”, spune seful PNL Vâlcea. Cu toate acestea, Frâncu recunoaste ca si la instalarea PNL la guvernare s-a procedat la fel, însa cu mai multa discretie si justificare, spune el.

Schimbari brutale

Liberalii nu agreeaza deloc ideea de a pierde toti directorii pe care îi mai au în functie la ora actuala, iar cea mai buna arma este atacul. Emilian Frâncu spune ca, acolo unde sunt profesionisti, PSD si PD-L nu ar avea de ce sa demita directorii. „Haideti sa nu mai agresam oamenii! PD-L si PSD intra cu bocancii în viata acestora, în institutii si calca tot în picioare. E o grozavie sa asist la astfel de împartiri. Scopul lor este clar, cel de a crea o presiune asupra directorilor în functie”, adauga Frâncu.

Stilul brutal al PSD pare sa fie urmat îndeaproape si de colegii democrat liberali, dupa cum considera senatorul vâlcean. Unul dintre directorii PNL a renuntat deja la lupta, desi spune ca decizia nu a fost legata de ceea ce se întâmpla acum în politica. Cristian Colta, directorul Spitalului de Obstetrica Ginecologie si-a dat demisia la finele saptamânii trecute, fara prea multe explicatii, sustinând doar ca este cea mai buna decizie. Cum era de asteptat, în locul sau va veni fostul director, Marian Stoica, implicat în nenumarate scandaluri.

Renga rezolva situatia vicelului din Roesti în instanta

Viceprimarii liberali au devenit si ei o tinta a aliantei aflate la guvernare. Primul care a patit-o a fost chiar viceprimarul din comuna Roesti, Nicolae Deaconu (PNL), care a fost demis fara nici o explicatie într-o sedinta de Consiliu Local. Prefectul Radu Renga a atacat deja în contencios decizia luata de consilierii locali de la Roesti. „De acum, în cazul oricarui viceprimar care se simte vânat, chiar daca e de la PNG sau PC, nu conteaza partidul, eu voi merge la fata locului pentru a stopa astfel de abuzuri”, conchide Frâncu. Schimbarea viceprimarilor are la baza numai aranjamente politice si nu tine cont de munca viceprimarilor în functie. În plus exista comune în care, în replica si liberalii pot încerca o operatiune similara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe