Se strânge cureaua la Consiliul Judetean Vâlcea

duminică, 25 ianuarie 2009

Se strânge cureaua la Consiliul Judetean Vâlcea

• presedintele Ion Cîlea a solicitat ca cheltuielile pentru achizitionarea de mobilier, aparatura birotica, masini si echipamente sa fie cu 50% mai mici decât cele aprobate pentru anul trecut

Joi, 22 ianuarie, s-a desfasurat prima sedinta operativa a Consiliului Judetean Vâlcea din acest an, condusa de presedintele Ion Cîlea. Ca urmare a resurselor financiare limitate din anul 2009, cât si pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonantei de Guvern nr. 223/2008 privind unele masuri de reducere a unor cheltuieli bugetare, se vor lua câteva masuri pentru a diminu povara bugetului din 2009.

Astfel, Ion Cîlea a solicitat reducerea cheltuielilor pentru achizitionarea de bunuri si servicii cu cel putin 15% fata de cele din 2008 pentru aceiasi natura de cheltuieli. Cheltuielile pentru achizitionarea de mobilier, aparatura birotica, masini si echipamente, vor fi cu 50% mai mici decât cele aprobate pentru anul 2008. Pentru punerea în aplicare a acestor masuri, toate referatele de necesitate pentru achizitionarea de bunuri si servicii, întocmite de aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Vâlcea, ce vor fi supuse aprobarii ordonatorului principal de credite, vor avea în mod obligatoriu viza Directiei Economice privind încadrarea în fondurile aprobate.

De asemenea, toate referatele de necesitate pentru achizitionarea de bunuri si servicii întocmite de compartimentele de specialitate ale institutiilor de interes judetean, vor purta viza directorului economic. Se vor întocmi de catre Directia Programe si Relatii Externe, proiectele de hotarâre de consiliu judetean privind aprobarea contributiei la: Agentia pentru Dezvoltare Regionala SV Oltenia, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din România, Adunarea Regiunilor Europei, pentru cuprinderea acestor cheltuieli în bugetul pentru anul 2009.

„Se va revedea de catre Directia Programe si Relatii Externe situatia privind sumele necesare pentru continuarea în anul 2009 a proiectelor aflate în curs de implementare cât si a celor elaborate si în curs de evaluare si a caror contributie se suporta din bugetul propriu al judetului. Se va calcula de catre Directia Economica, necesarul de fonduri pentru institutiile de interes judetean, privind achizitionarea de bunuri si servicii, în conditiile reducerii cu 15% a acestora fata de cele aprobate pentru anul 2008”, a precizat Ion Cîlea.

De asemenea, presedintele CJ Vîlcea a cerut ca toate institutiile de interes judetean sa prezinte pâna cel târziu la data de 29 ianuarie 2009, statele de functii cuprinzând totalul drepturilor banesti în vederea efectuarii calculului de catre Directia Economica a necesarului de fonduri pentru salarii pe anul 2009. Separat se vor indica posturile unice ale caror atributii specifice nu se regasesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice si care urmeaza a fi ocupate prin scoatere la concurs. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe