Incendiu la un bloc de locuinte din Ostroveni

duminică, 25 ianuarie 2009

Incendiu la un bloc de locuinte din Ostroveni

Sâmbata, la ora 10.19, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „General Magheru” al judetului Vâlcea au fost solicitati pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament din blocul C 19 din municipiul Râmnicu Vâlcea care apartine Elenei R., în momentul producerii, locuinta fiind închiriata lui Daniel C. Pâna la stingerea incendiului, au ars elementele de mobilier, îmbracaminte o imprimanta, circa 5 kg de hârtie, diverse obiecte din plastic, toate acestea fiind depozitate în dormitor.

Dupa circa o jumatate de ora de la sosirea la locul interventiei, pompierii militari au reusit sa stinga incendiul, înainte ca flacarile sa se extinda si la restul apartamentelor din bloc. Conform primelor estimari, valoarea pagubelor a fost de circa 6000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 3.800.000 de lei. Cercetarile preliminarii, efectuate la fata locului, arata ca incendiul ar fi izbucnit din cauza lasarii sub tensiune a unui încarcator de bormasina, care s-a supraîncalzit si a generat incendiul.

O casa din Dragasani a luat foc de la aparatele lasate sub tensiune

În data de 24 ianuarie, la ora 14.19, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al judetului Vâlcea au fost solicitati din nou pentru stingerea unui alt incendiu produs la locuinta lui Marin C, din Municipiul Dragasani Strada Rahova. Pâna la stingerea acestuia, flacarile au distrus : 2 sifoniere, 2 canapele, 2 fotolii, un scaun ergonomic, un birou, un calculator si obiecte vestimentare. De asemenea s-au degradat elemente de mobilier, peretii a 3 camere în care s-a desfasurat incendiul, o usa din PVC si doua calorifere.

Conform primelor estimari, valoarea pagubelor este de circa 15.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 600.000 de lei. Cercetarile preliminarii arata ca incendiul ar fi fost declansat de mai multe aparate electrocasnice lasate sub tensiune, ale caror cabluri de alimentare s-au scurtcircuitat, în urma frecventelor oscilatii de tensiune din reteaua de alimentare cu energie electrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe