“Tricolorele”, trei victorii în grupă şi un eşec usturător cu Spania

miercuri, 10 decembrie 2008

La Europenele din Macedonia,

„Tricolorele”, trei victorii în grupă şi un eşec usturător cu Spania

- deseară, de la ora 21,15, reprezentativa României întâlneşte campioana olimpică, Norvegia

După ce au avut câteva evoluţii dezastruoase la Cupa Mondială din Danemarca şi apoi la „Trofeul Carpaţi”, fetele antrenate de Radu Voina au arătat o altă faţă la Europenele din Macedonia. Deşi au făcut parte din ceea ce specialiştii au numit „grupa morţii”, româncele au mers mai departe chiar cu punctaj maxim, după ce au trecut pe rând de Ungaria, Franţa şi Danemarca.   
Am deschis „balul” cu Ungaria
Debutul naţionalei feminine de handbal la actuala ediţie a Campionatului European din Macedonia a fost unul extrem de fericit. Nu numai că au învins, dar româncele s-a răzbunat oarecum şi pe reprezentativa Ungariei, care ne-a învins la Olimpiada de la Beijing. După ce conduceau la doar două goluri, 11-9, la pauză, „tricolorele” s-au dezlănţuit în partea secundă şi au învins la 6 goluri, 27-21. Trebuie remarcată încă o dată evoluţia de excepţie a vâlcencei Luminiţa Dinu, care a „închis” şi de data aceasta poarta României.

De altfel, chimista a fost aplaudată şi încurajată pe toată durata meciului de spectatorii din Skoplje, acolo unde s-a jucat meciul. Macedonenii din acest oraş nu au uitat faptul că Luminiţa a reuşit performanţa de a câştiga cu echipa locală Kometal cel mai râvnit trofeu european intercluburi, Liga Campionilor. Principalele marcatoare ale formaţiei României în acest meci au fost Lecuşanu, Manea şi Neagu, cu câte 5 goluri, urmate de Ardean, 4 goluri, Maier şi Meiroşu, câte 3 goluri, şi Amariei, 2 goluri. Principala marcatoare a Ungariei a fost Anita Gorbitz, cu 5 reuşite. Chimista Gabriela Szucs a înscris un gol în poarta coechipierei sale, Luminiţa Dinu
Franţa la rând
În cel de-al doilea meci al Grupei A, la Europenele din Macedonia, „tricolorele” au avut din nou o evoluţie de excepţie, reuşind o victorie la 5 goluri în faţa Franţei. Intrate la vestiare cu un avans de 4 goluri, 17-13, româncele au avut un debut de repriză secundă fantastic, lucru ce le-a permis să a un avans consistent pe tabela de marcaj şi să câştige finalmente cu 30-25.

De remarcat încă o dată evoluţia perfectă a Luminiţei Dinu, care în cele 50 de minute cât a stat în poartă a apărat din nou magistral. La final, însă, tot o chimistă, Vali Ardean, a fost desemnată MVP-ul partidei.  Principala marcatoare a echipei României a fost Vali Ardean, cu 8 goluri, urmată de Neagu – 7g, Meiroşu – 4g, Maier – 3g, Amariei şi Manea – câte 2g, Lecuşanu, Şoit, Balint şi Bârsan – câte 1 gol.
Victorie istorică cu Danemarca
După ce au învins Ungaria şi Franţa, „tricolorele” au reuşit cel mai mare succes din ultima vreme într-un meci oficial. Au învins danemarca, cea care este triplă campioană europeană, triplă campioană olimpică şi o dată campioană mondială. Deşi au fost conduse la pauză cu 3 goluri, 10-13, fetele noastre au avut o repriză secundă foarte bună, au întors rezultatul, câştigând la 2 goluri, 27-25, cu toate că a avut un arbitraj care a fost pro Danemarca asigurat de olandezii Peter Bol şi Ed Van Eck. Principala marcatoare a României în acest meci a fost Narcisa Lecuşanu, cu 9 goluri, urmată de Amariei – 5g, Maier – 4g, Ardean – 3g, Bârsan – 2g, Crap, Meiroşu, Manea şi Neagu – câte 1 gol.
Eşec usturător cu Spania
După ce au făcut trei meciuri mari, reprezentativa de handbal feminin a României a da-o în bară. Fetele lui Radu Voina au avut o evoluţie dezastruoasă, pierzând la un categoric 18-26 disputa cu Spania. Din păcate, România a pierdut-o pentru acest turneu din Macedonia pe vâlceanca Ramona Maier, care s-a accidentat la degetul mâinii stângi în minutul 10. În majoritatea timpului de joc Spania a condus, a fost cu o clasă, chiar uneori cu două, peste formaţia noastră.

Pe final, chiar, profitând de degringolada româncelor, ibericele nu au avut milă şi au punctat din toate poziţiile. Principala marcatoare (declarată de organizatori şi cea mai bună jucătoare a României) în acest meci a fost Vali Ardean, cu 7 reuşite. Au mai înscris Cioaric – 3g, Balint şi Manea, câte 2g,, Meiroşu, Lecuşanu, Maier şi Neagu, câte 1 gol. Aseară, „tricolorele” au jucat cu Ucraina, iar deseară, de la ora 21,15, România va întâlni campioana olimpică, Norvegia.     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe