Shinga, atracţia Grădinii Zoologice Râmnicu Vâlcea

duminică, 7 decembrie 2008

Shinga, atracţia Grădinii Zoologice Râmnicu Vâlcea

Shinga este cea mai nouă membră a Grădinii Zoologice din Râmnicu Vâlcea. Puiul de leu de numai cinci săptămâni este mândria reprezentanţilor Grădinii Zoologice. Shinga, care a fost la un pas de a fi mâncată de tatăl ei, aşa cum s-a întâmplat cu fratele ei este acum crescută de îngrijitorii de la Zoo, ea fiind unul dintre punctele cheie de atracţie pentru   râmniceni şi nu numai.

Leoaica de cinci săptămâni, vedeta grădinii

Puiul de leu apărut în captivitate este o premieră pentru grădina zoologică de la Râmnicu Vâlcea, şi asta după ce spaţiul destinat leilor a fost lărgit în ultimele luni, în procesul de modernizare a amplasamentului. Micuţa leoaică a trebuit izolată de mama şi tatăl ei, deoarece leii obişnuiesc să-şi mănânce puii dacă leoaica nu are unde să-i ascundă. „Leoaica Fiola, care are opt ani a intrat anul acesta în călduri mai devreme decât ne aşteptam şi a fătat doi pui, dar pe unul dintre ei a apucat să-l mănânce leul înainte de a apuca noi să intervenim.

Nici măcar blana nu am mai găsit-o de la el. Pe Shinga am salvat-o şi am scos-o din cuşcă. Acum se ocupă de ea medicul veterinar şi îngrijitorii, care o hrănesc momentan cu biberonul. O vom băga la loc în cuşcă abia atunci când va mai creşte şi va şti să se apere de atacurile celorlalţi. Părinţii micuţei leoaice sunt Fiola şi Geo, în vârstă de 8, respectiv 10 ani.„ – mai spune administratorul grădinii zoologice. De „sănătatea” micuţei leoaice se ocupă acum medicul veterinar al grădinii, Roxana Jugravu, recent cooptata în echipă, dar şi ceilalţi iubitori de animale care alcătuiesc personalul de la Zoo.

Chiar dacă a fost la un pas de a fi închisă, Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea se va bucura în viitorul apropiat de condiţii optime de funcţionare. „Este adevărat că am avut multe probleme, iar Grădina Zoologică fiind la un pas de a se desfiinţa, aşa cum s-a întâmplat cu multe altele din ţară, dar am depăşit faza aceea şi anul viitor vom atrage fonduri importante pentru modernizare.

A fost impusă la un moment dat şi interdicţia ca grădina să fie prezentată publicului, pentru mai multe luni, dar, ci ajutorul primarului Mircia Gutău s-a început reabilitarea ei”, a declarat Petru Niţu, administratorul „pensiunii pentru animale”. Niţu spune că îşi doreşte să achiziţioneze cât mai multe exemplare de animale, pentru ca vizitatorii să aibă ce admira. Petre Niţu este mândru că a reuşit ca de Ziua copilului să aibă un număr record de vizitatori, peste 3 000 de copii, părinţi, bunici, dascăli au ales să îşi petreacă atunci câteva ore la Zoo.

Administratorul Zoo Râmnicu Vâlcea este mândru că a reuşit  să întocmească documentele pentru accesarea de fonduri de la Guvern şi includerea grădinii pe Hotărârea de Guvern 1500/2007. În interiorul grădinii urmează să fie realizat chiar şi un amfiteatru, dar şi un acvariu, plus un terariu în incinta noului parc. De asemenea  se doreşte crearea unei microrezervaţii pentru păsările de baltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe