Consilierul bătăuş de poliţişti a fost arestat

miercuri, 8 octombrie 2008

Chiar dacă l-a avut avocat pe liberalul Victor Stănculescu,

Consilierul bătăuş de poliţişti a fost arestat

Deţinător al unui cazier bogat, cercetat pentru viol şi condamnat pentru tentativă de omor, consilierul local din Sălătrucel care a agresat în urmă cu o săptămână doi poliţişti a fost arestat în cele din urmă de judecătorii de la tribunalul Vâlcea, după ce magistraţii de la Brezoi îl lăsaseră în libertate. Iniţial, magistraţii au decis respingerea propunerii de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe motiv că agresorul nu prezenta pericol public, dar, la recursul declarat de procurori decizia s-a schimbat. În prezent, toţi cei patru bărbaţi care au agresat şeful de post de la Berislăveşti şi adjunctul şefului de post de la Sălătrucel se află în arestul IPJ Vâlcea.

Bătăuş de poliţişti

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani din comuna vâlceană Sălătrucel au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce au lovit cu brutalitate doi poliţişti. Totul s-a petrecut în noaptea de 27 spre 28 septembrie, în jurul orei 2.30, când, aflaţi într-o misiune comună de patrulare în zona unei discoteci din comuna Berislăveşti, şeful de post din localitate, Mihai Damian şi ajutorul şefului de post din Sălătrucel, Dumitru Savu au observat cum patru bărbaţi loveau un tânăr chiar în faţa localului.

Din spusele şefului Poliţiei Brezoi, cms. Alexandru Volintiru, din cauza unui scandal izbucnit în discotecă în urmă cu câteva minute, bodyguarzii scoseseră afară un grup, din care făceau parte şi cei patru agresori aflaţi în stare de ebrietate. Intervenind pentru a aplana conflictul, cei doi poliţişti au fost luaţi prin surprindere şi, fără a se mai putea apăra, au fost atacaţi de cei patru indivizi, printre care se număra şi consilierul local de la Sălătrucel Gheorghe Gigică, membru PNG, un binecunoscut al poliţiştilor din zonă. „Ne aflam în faţa Poliţiei când a început nebunia, pe la două noaptea. Supravegheam discoteca, era foarte aproape de noi. Am văzut la un moment dat cum unii ies de acolo şi se bat. Apoi, scena s-a mutat în mijlocul drumului. Un băiat a căzut şi era lovit în continuare cu picioarele. Am intervenit să-l salvăm, că altfel îl omorau. Voiam să-l ducem la post şi să chemăm salvarea.

Are un certificat medico-legal pentru opt-nouă zile de îngrijiri. În timp ce noi încercam să aplanăm conflictul, cel mai în vârstă dintre agresori, Gigică, s-a luat de ajutorul de post de la Sălătrucel, pe motiv că nu avea ce căuta acolo, şi a început să dea în noi. Asta s-a întâmplat şi după ce l-am ridicat pe băiat şi ne îndreptam spre post. Gigică a fost primul care ne-a lovit. Apoi, au mai venit doi pe la spate şi au început să dea cu pumnii şi picioarele în noi, de mi-a sărit şi cascheta din cap. Practic, au sărit pe noi, nemulţumiţi că-l protejam pe băiat.

Când am ajuns la post si am cerut ajutor, trei dintre ei au luat-o la fugă, iar cel mai în vârstă s-a dus spre maşină şi apoi i-a cules de pe drum şi pe ceilalţi şi s-au dus spre Sălătrucel.”, - a declarat şeful de post de la Berislăveşti, agent şef Mihai Damian. „Gigică a fost primul care l-a lovit cu pumnul în faţă pe şeful de post Damian. Văzând că ajutorul şefului de post de la Sălătrucel a vrut să sară în ajutorul colegului său, ceilalţi trei indivizi au început să-l lovească pe acesta.

Poliţistul Mihai Damian a mai fost lovit o dată de Gigică, care s-a arătat foarte supărat pe Savu, agentul de poliţie din Sălătrucel, pentru că acesta nu se afla în postul său. S-a îndreptat apoi spre maşina sa, nu înainte ca ceilalţi agresori să-l lovească din nou cu pumnii şi cu picioarele în momentul în care a vrut să-şi ajute colegul să se ridice.”, spune cms. Alexandru Volintiru. Cei patru au plecat apoi în trombă cu autoturismul consilierului Gheorghe Gigică şi s-au baricadat în barul acestuia din Sălătrucel. Potrivit ajutorului de post de la Sălătrucel, nimeni nu se aştepta la reacţia violentă a celor patru bărbaţi. „Nu am mai avut timp să ne apărăm, să scoatem armele şi să-i somăm. Totul s-a petrecut fulgerător. Nici nu aveam cum să scoatem armele pentru că în apropiere se aflau foarte mulţi oameni”, spune acesta.

Ultraj şi tulburarea liniştii publice

Cei patru bărbaţi au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Deşi Gheorghe Gigică are un cazier bogat, în trecut fiind cercetat şi condamnat pentru tentativă de omor, cercetat pentru viol şi vătămare corporală iar Anuţa, are de asemenea numeroase dosare pentru vătămare corporală gravă şi câteva condamnări cu suspendare, magistraţii brezoieni au decis în data de 30 septembrie a.c., respingerea propunerii de reţinere în arest a celor 4 indivizi pe motiv că aceştia nu prezintă un pericol public.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe