Consilerul Gigică din Sălătrucel, bătăuş de poliţişti

miercuri, 1 octombrie 2008

Consilerul Gigică din Sălătrucel, bătăuş de poliţişti

În noaptea de 27 spre 28 septembrie, poliţiştii de la Posturile Berislăveşti şi Sălătrucel au fost agresaţi de câţiva petrecăreţi, printre care se numără şi un consilier local de la Sălătrucel.

Poliţiştii erau la 50 de metri de discotecă

Poliţiştii se deplasaseră pe Drumul Judeţean 703G, în faţa unei discoteci din Berislăveşti pentru a aplana un conflict. Şeful Postului de Poliţie Berislăveşti şi ajutorul şefului de post de la Postul de Poliţie Sălătrucel, care au intervenit pentru aplanarea scandalului au fost ultragiaţi de Gheorghe Gigică, (39 de ani – consilier local), Cosmin Bătrâncea, (22 de ani), Vasile Anuţa, (21 de ani) şi Dan Opriş, (21 de ani), toţi din comuna Sălătrucel.

Poliţiştii se aflau la aproximativ 50 de metri depărtare de discotecă atunci când au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea scandalului. După câteva pahare de alcool, cei patru i-au lovit pe poliţişti cu pumnii şi picioarele, provocându-le leziuni la nivelul feţei şi toracelui. „Ne aflam în faţa Poliţiei când a început nebunia, pe la două noaptea. Supravegheam discoteca, era foarte aproape de noi. Am văzut la un moment dat cum unii ies de acolo şi se bat. Apoi, scena s-a mutat în mijlocul drumului. Un băiat a căzut şi era lovit în continuare cu picioarele. Am intervenit să-l salvăm, că altfel îl omorau. Voaim să-l ducem la post şi să chemăm salvarea.

Are un ertificat medico-legal pentru opt-nouă zile de îngrijiri. În timp ce noi încercam să aplanăm conflictul, cel mai în vârstă dintre agresori, Gigică, s-a luat de ajutorul de post de la Sălătrucel, pe motiv că nu avea ce căuta acolo, şi a început să dea în noi. Asta s-a întâmplat şi după ce l-am ridicat pe băiat şi ne îndreptam spre post. Gigică a fost primul care ne-a lovit.

Apoi, au mai venit doi pe la spate şi au început să dea cu pumnii şi picioarele în noi, de mi-a sărit şi cascheta din cap. Practic, au sărit pe noi, nemulţumiţi că-l protejam pe băiat. Când am ajuns la post si am cerut ajutor, trei dintre ei au luat-o la fugă, iar cel mai în vârstă s-a dus spre maşină şi apoi i-a cules de pe drum şi pe ceilalţi şi s-au dus spre Sălătrucel.”, - a declarat şeful de post de la Berislăveşti, agent şef Mihai Damian.

Arestaţi pentru 29 de zile

Agresorii au fost reţinuţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi pentru 24 de ore, iar săptămâna aceasta, instanţa de judecată a propus arestarea preventivă a acestora, pentru 29 de zile. „Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea mulţumeşte Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru operativitate şi modul mai mult decât profesionist de care au dat dovadă în soluţionarea acestui caz.” – a precizat subinspectorul Diana Smărăndoiu, de la Poliţia Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe