Secretara Poliţiei Rutiere Vâlcea, reţinută pentru trafic de influenţă

duminică, 28 septembrie 2008

Poliţia, în criză de imagine

Secretara Poliţiei Rutiere Vâlcea,

reţinută pentru trafic de influenţă

Secretara Serviciului Poliţiei Rutiere din Vâlcea, Aurelia Lăcraru, a fost reţinută joi de procurorii Direcţiei Naţionale  Anticorupţie după ce ofiţerii DGA au strâns probe care arată că femeia a cerut bani mai multor persoane cărora le-a promis că rezolvarea favorabilă a unor dosare. Joi, 25 septembrie au avut loc în judeţul Vâlcea mai multe percheziţii, una dintre acestea chiar în secretariatul Serviciului Poliţiei Rutiere. Secretara poliţiei a fost filmată cu camera ascunsă şi prinsă în flagrant. În urma percheziţiei, au fost ridicate de la SPR Vâlcea mai multe înscrisuri şi documente. La finele percheziţiilor, Aurelia Lăcraru, secretara Serviciului de Poliţie Rutieră din Vâlcea, a fost reţinută  împreună cu o altă angajată a serviciului, Maria Gogoaşe.
Acuzate de trafic de influenţă
Cele două sunt acuzate de trafic de influenţă. Procurorii anticorupţie susţin că femeile ar fi strâns câteva zeci de mii de euro de la persoane care erau cercetate pe linie rutieră, promiţându-le în schimb rezolvarea dosarelor în mod favorabil. De asemenea, există indicii că femeile au cerut bani şi pentru rezolvarea unor dosare economice.

Maria Gogoaşă este o cunoştinţă mai veche a procurorilor anticorupţie, după ce, în anul 2006, un om de afaceri vâlcean a depus un denunţ în care o acuza că i-a cerut bani pentru a interveni pe lângă chestorul Dan Valentin Fătuloiu pentru muşamalizarea unui dosar. Cercetările ulterioare au demonstrat că Dan Valentin Fătuloiu nu a fost amestecat în acea poveste şi nici Maria Gogoaşe nu a putut fi acuzată. Potrivit unui comunicat DNA, în perioada 2006 – mai 2008, Maria Gogoaşe a pretins şi primit de la mai multe persoane suma totală de 17.500 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra mai multor funcţionari publici, angajaţi ai unor instituţii publice din judeţul Vâlcea (Direcţia pentru Protecţia Copilului Vâlcea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, Poliţia Comunitară Vâlcea, Primăria Vâlcea, Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule Vâlcea), promiţându-le, în schimb, că va interveni pentru rezolvarea problemelor pe care le aveau.

Procurorii DNA au stabilit că, Aurelia Lăcraru, în calitate de angajat al I.P.J. Vâlcea – Serviciul Poliţiei Rutiere a pretins şi primit de la mai multe persoane, în perioada 2006 - decembrie 2007, direct sau prin intermediul Mariei Gogoaşe, suma totală de 5.600 de euro şi produse alimentare în valoare de aproximativ 1.400 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor angajaţi ai Poliţiei Rutiere Vâlcea, care să-i ajute pe denunţători să obţină permisul de conducere în mod fraudulos (de exemplu, să obţină dreptul de a conduce fără a fi prezent în ţară). Scandalul de la Vâlcea îl urmează pe cel din judeţul Argeş, unde mai mulţi poliţişti au fost arestaţi pentru că facilitaseră obţinerea de permise de conducere unor persoane care nici nu se prezentaseră la examen.
Conducerea IPJ tace mâlc
Aurelia Lăcraru a fost  secretara şefului Poliţiei Rutiere Vâlcea, Ilie Voica, dar, anterior, a fost ţi secretara actualului şef al Poliţiei judeţene, Florian Marin. Cu toate acestea, la nivelul conducerii IPJ, arestarea acesteia a declanşat doar o reacţie palidă. Potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, „referitor la situaţia semnalată joi, 25 septembrie, privind acuzaţiile aduse unei secretare din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, aceasta fiind suspectată de trafic de influenţă şi audiată de către procurori, precizăm faptul că, la nivelul I.P.J. Vâlcea, nu există informaţii oficiale din partea autorităţilor competente cu privire la acest caz.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea dezaprobă în mod ferm astfel de comportamente şi nu tolerează, în nici un fel, asemenea abateri, urmând ca, în funcţie de rezultatele oficiale, să se ia măsurile ce se impun.” – se menţionează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe