Japonezii curtează CET Govora

joi, 18 septembrie 2008

Japonezii curtează CET Govora

    Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing Ion Cîlea, s-a întâlnit marţi, 16 septembrie a.c., cu o delegaţie a firmei SUMITOMO din Japonia care şi-a exprimat interesul de a participa la realizarea proiectului de retehnologizare şi dezvoltare a Centralei Electrotermice Govora (CET).

    Dialogul a debutat cu o informare reciprocă, directorul general al CET Govora, ing. Mihai Bălan, prezentând principalele obiective ale programului de modernizare a unităţii, eşalonat pe 25 ani, iar şeful delegaţiei japoneze a făcut unele precizări privind intenţiile firmei pe care o reprezintă, de a participa ca partener şi investitor la dezvoltarea CET-urilor din România şi a reţelelor de alimentare cu apă din marile oraşe.

    Preşedintele Ion Cîlea a subliniat că dezvoltarea CET Govora presupune un efort investiţional important, în valoare de 200 milioane euro, şi că orice parteneriat la realizarea unui proiect de o asemenea anvergură este binevenit.

    În perspectiva unei viitoare colaborări, delegaţia firmei SUMITOMO a primit in extenso “Programul de retehnologizare şi dezvoltare a CET Govora”, precum şi proiectul privind implicarea producătorului vâlcean de agent termic şi energie electrică în Programul naţional “Căldură şi confort”.

    La rândul lor, specialiştii japonezi s-au interesat dacă, pe fondul dezvoltării, CET Govora are şi garanţii contractuale pentru desfacerea pe o perioadă mai îndelungată a celor două produse: aburul tehnologic şi energia electrică. Directorul general Mihai Bălan i-a informat că există deja contracte în acest sens pe o perioadă de 10 ani cu Societatea Uzinele Sodice Govora şi pe 25 ani cu Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, respectiv cu consumatorii casnici din acest oraş. 

    Întâlnirea nu s-a încheiat cu vreo decizie sau protocol de parteneriat, partea japoneză solicitând (justificat, de altfel) un time out în vederea studierii programelor primite din partea conducerii CET Govora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe