Consilierii locali au „reactualizat” devizul general cu suma de 830.000 lei

duminică, 14 septembrie 2008

• La investiţia de modernizare a Pieţei Nord,

Consilierii locali au „reactualizat” devizul general cu suma de 830.000 lei

o manevră abilă: studiul de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Modernizare şi amenajare piaţa agroalimentară Nord - Râmnicu Vâlcea” prevedea o valoare totală iniţială de circa 800.000 euro, dar valoarea investiţiei a scăzut în urma organizării licitaţiei la numai 600.000 euro, după care a fost „reactualizată” la 800.000 euro

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat recent, la recomandarea Executivului din primărie, devizul general actualizat la data de 31 iulie 2008 pentru obiectivul de investiţii „Modernizare şi amenajare Piaţa Nord” în valoare de 2,83 milioane lei (734.000 euro). Numai că valoarea contractului de execuţie lucrări semnat de primărie în luna iunie prevedea o sumă de numai 2 milioane lei. Studiul de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Modernizare şi amenajare piaţa agroalimentară Nord - Râmnicu Vâlcea” prevedea o valoare totală iniţială de circa 800.000 euro, dar valoarea investiţiei a scăzut în urma organizării licitaţiei la numai 600.000 euro.

În cadrul lucrărilor, s-a demolat structura existentă a pieţei, corp clădire adiacent pieţei pe latura de vest, corp clădire grupuri sanitare şi curte gunoi tot adiacent laturei de vest. S-a obţinut astfel o suprafaţă desfăşurată de 750 mp cu un spaţiu interior pentru vânzarea produselor de 600 mp. Construcţia beneficiază de echipamente şi dotări funcţionale după standardele europene. Rezultă o construcţie unitară şi integrată, care exprimă funcţiunea ce o adăposteşte şi care asigură un standard ridicat de calitate.

Finisajele interioare ale construcţiei sunt de bună calitate respectând legile şi normele în vigoare ale Ministerului Sănătăţii, precum şi cele ale standardelor europene. Odată cu realizarea noii pieţe agroalimentare, se rezolvă racordurile la utilităţi, amenajările exterioare de pavimente, spaţii verzi şi de protecţie, mobilier urban ambiental (lămpi, bănci de odihnă pentru vârstnici şi suferinzi, rampe de acces pentru persoanele cu probleme locomotorii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe