Liberalii Emilian Frâncu şi Cristian Buican sunt legaţi sufleteşte de Muereasca

miercuri, 30 iulie 2008

Liberalii Emilian Frâncu şi Cristian Buican sunt legaţi sufleteşte de Muereasca

Ion Ungureanu (Dan) primarul liberal al comunei Muereasca a obţinut la alegerile din 1 iunie anul acesta un nou mandat fiind votat de aproape trei sferturi din populaţie în primul tur de scrutin. Este unul dintre cei mai populari primari din Vâlcea fiind apreciat şi de prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu care a vizitat comuna şi i-a acordat fonduri necesare asfaltării integrale a DJ 658, drumul ce duce la celebra Mânăstire Frăsinei.

L-am întrebat ce scor crede că vor obţine cei doi liberali care vor candida în toamnă în colegiul în care este cuprinsă comuna Muereasca: Cristian Buican pentru Camera Deputaţilor şi Emilian Frâncu pentru Senat. „Cel puţin acelaşi scor ca şi cel obţinut de mine. Pentru noi este o cinste să-i avem ca reprezentanţi în Parlament pe aceşti oameni. Îmi pare rău de primarii liberali din sudul judeţului că nu au această şansă dar sunt mulţumit că Muereasca a fost aleasă de domnii Buican şi Frâncu. Păi aceşti oameni sunt legaţi de tot ce s-a făcut aici în ultimii ani. Eu i-aş vota chiar dacă ei ar fi membrii ai altui partid sau eu nu aş fi liberal.”

S-a construit un nou sediu pentru primărie, o bibliotecă şi un dispensar în Muereasca de Sus. S-au modernizat trei şcoli, trei grădiniţe şi Căminul Cultural.  Proiectele pentru alimentarea cu apă şi canalizare sunt eligibile şi aşteaptă evaluarea Sapard. Primarul a obţinut ajutoare pentru toate familiile cu probleme financiare. „Am fost primul primar care le-am decontat transportul cadrelor didactice pentru că ştiu că salariile lor sunt mici. Nici în primărie salariile nu sunt mari, dar am cerut fiecărui salariat să lucreze pentru cetăţean.

Avem calculatoare moderne, am trimis oameni la cursuri, fiecare este specializat, este competent. Primăria trebuie să funcţioneze ceas fără mine;  pentru că eu sunt mai mereu pe drumuri. Consiliul local şi vicele lucrează bine cu mine. Ei ştiu că eu când plec undeva după o finanţare nu mă las până nu o obţin. Am acum mai multe proiecte în derulare şi intenţionez să obţin o finanţare pe un proiect integrat de 2, 5 milioane de euro. „În comună cei doi lideri liberali sunt extrem de bine cunoscuţi.

Populaţia este puţină şi informaţiile circulă repede. Toate familiile din zonă ştiu că deputatul Frâncu şi Cristian Buican în calitate de consilier judeţean şi o bună perioadă de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean au ajutat concret administraţia locală în proiectele ei. „Eu îi cunosc bine, sunt oameni cinstiţi care şi-au ţinut mereu promisiunile. Au fost des în satele din comună, au vizitat primăria , au fost la sărbătorile noastre, la evenimente culturale dar şi familiale, vin des la Mănăstire.

Sunt cei mai potriviţi candidaţi pentru zona noastră iar noul sistem prin care unui parlamentar îi vor reveni mai puţine localităţi este foarte bun. Cei doi parlamentari pe care îi va avea comuna noastră ne vor putea ajuta mai uşor şi vor putea trece mai des prin zonă. Eu mă voi implica să îi ajut în campania electorală pentru că am nevoie de susţinerea în Parlament a deputatului şi senatorului ce va fi votat de populaţia din nordul judeţului.”

(T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe