Dispozitiv ce obţine energie electrică din traficul vehiculelor

miercuri, 9 iulie 2008

Un tânăr din Vâlcea a inventat un

Dispozitiv ce obţine energie electrică din traficul vehiculelor

Sursa de zgomot, praf, poluare şi senzaţii tari dacă locuieşti într-un bloc mai şubred, camioanele de pe şosele patriei sunt pe cale să devină surse de energie. Un tânăr din Râmnic a inventat un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate obţine energie electrică folosindu-se greutatea camioanelor. Compania Naţională a Drumurilor a promis că va pune în practică ideea inventatorului pe o porţiune de drum foarte aglomerat.

„O maşină a trecut în mod accidental, a lovit o bordură pe care a deplasat-o. Mi-am dat seama atunci că se poate obţine lucru mecanic şi energie din trecerea vehiculelor“, povesteşte Liviu Stan, în vârstă de 32 de ani. Omul s-a pus pe treabă, iar proiectul a fost gata în câteva săptămâni. „Este ca o trecere de pietoni montată pe stradă, ar fi de preferat o stradă cu trafic greu pentru ca aceste benzi montate pe stradă se deplasează pe o distanţă foarte mică, recuperând lucrul mecanic al vehiculelor în trecere“, explica autorul invenţiei.

Dispozitivul conţine 50 de benzi ce se amplasează la o distanţă de câte 300 de metri. Inventatorul spune că şoferii nu vor fi deloc stânjeniţi, iar energia obţinută va fi de doi megawaţi pe oră. Pentru punerea în practică a ideii este nevoie de 50 de mii de euro. La nivel mondial, au mai existat două încercări de obţinere a energiei electrice folosindu-se traficul greu, însa nu au fost finalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe