Un post deloc de invidiat: Primar în Ocnele Mari

miercuri, 2 aprilie 2008

Un post deloc de invidiat: Primar în Ocnele Mari

Ocnele Mari este un mic orăşel, cu o populaţie chiar mai mică decât a multor comune. În ultimii ani mai mulţi localnici au părăsit oraşul. Localitatea a fost afectată grav de exploatarea sării. Apa potabilă este adusă de la sute de kilometri. Cea din localitate este poluată. Terenurile sunt improprii agriculturii.

Datoriile locuitorilor către furnizorul de apă au făcut ca de mai multe ori oraşul să rişte să fie debranşat de la alimentarea cu apă. Primarul Gheorghe Radu nu a fost aproape deloc ajutat. A trebuit să se descurce cu ajutorul consiliului local, din fondurile proprii. A reuşit totuşi să realizeze destule cu bani puţini. Pentru că a făcut lucrări în regie proprie şi nu s-a lăsat „jecmănit” de firme care aleargă după profit.

Atacuri nedrepte şi nefondate

Actualul edil este supus, de peste un an, la fel de fel de atacuri de presă. Unui individ care doreşte postul de primar (oare de ce?), dar care are un loc de muncă în Râmnic loc de muncă care îl ţine departe de Ocne cel puţin 10 ore pe zi şi o societate comercială profitabilă, care îi mai mănâncă minim două ceasuri zilnic vine prin week-end în oraş şi denigrează administraţia. Apoi plăteşte critici prin presă şi se laudă cu vopsirea unei fântâni, nişte pachete date de sărbători şi un loc de joacă, pe care dorea să îl amplaseze ilegal, fără autorizaţii în curtea unei grădiniţe.

Hăituit de griji

Am vizitat luni primăria din Ocnele Mari. Chiar înaintea unei importante şedinţe de consiliu local la care ştiam că va fi prezent şi Ion Cîlea, vicele Consiliului Judeţean. Am discutat cu edilul despre ordinea de zi a şedinţei şi despre problemele comunităţii, multe din ele relatate de reporterii noştri în alte ediţii. „În şedinţa de azi vom aproba achitarea a 500 d e milioane de lei către ACVARIM în contul datoriei pentru apă.

Am înaintat un material către Primăria Râmnicului, dar bănuiesc că a fost stopată prezentarea lui către consiliul local din Râmnic de contracandidatul meu, care lucrează la primăria municipiului. Noi am solicitat consiliului local din municipiu să înţeleagă situaţia disperată a populaţiei din Ocnele Mari. Populaţia este săracă şi nu poate folosi fântâni din zonă pentru a uda grădinile sau a da de băut animalelor deoarece apa este sărată.

În acelaşi timp preţul apei este foarte mare, al celei de la ACVARIM. Vrem să cumpărăm direct de la APAVIL cu 4000 de lei metrul cub nu cu 40.000 de lei. Dacă am cumpăra direct de la APAVIL, fără intermediari , oamenii ar plăti facturile. În timp vom achita toată datoria către ACVARIM deşi penalizările şi majorările ne usucă. „ ne-a declarat edilul Radu. Până la sfintele sărbători de Paşti, funcţionarii din primărie se vor muta în sediul nou. Acesta a fost reabilitat cu bani de la consiliul local şi de la cel judeţean.

Lucrările au durat mult din lipsa fondurilor dar noul sediu are acum acoperiş nou, instalaţie electrică nouă, birourile au fost recompartimentate, s-a schimbat tâmplăria şi sistemul de încălzire, s-a schimbat pavimentul şi s-a realizat un proiect de extindere al clădirii cu un nou corp care va avea trei etaje şi care va respecta arhitectura clădirii care are o vechime mai mare de 100 de ani. În ediţia viitoare vom face un scurt bilanţ al actualei administraţii din Ocnele Mari pentru a ajuta populaţia de aici să cântărească exact activitatea actualului consiliu şi al edililor.

(T.G.)

Alte titluri din edita curenta:

(Impact)Internatul Liceului Sanitar Valcea, transformat...
(Finante)Firme datornice la stat plătesc atacuri împotri...
(Sport)„Chimistele” joacă trei meciuri în ...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Autocar vâlcean cu elevi, implicat într-un acci...
(Politica)Bogdan Pistol, un candidat la Primăria Râmnculu...
(Administratie)RAPORTUL PRIMARULUI NICOLAE STăNICă
(Fapt divers)Trei traficanţi de droguri prinşi la Vâlcea
(Administratie)Un post deloc de invidiat: Primar în Ocnele Mari
(Fapt divers)Furt de ţiţei din sondele de la Stoileşti
(Impact)Elevii de la Govora învaţă să se ferească e inf...
(Administratie)600 de vâlceni au sărbătorit majoratul
(Administratie)Primaria modernizeazã Piata Nord
(Fapt divers)Spânzurat de ţeava de gaze
(Politica)Dorin Dobrişan este candidatul PSD pentru Primă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe