|vineri, iunie 25, 2021
  • Follow Us!

Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţiile tinere 

Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţiile tinere

În ediţia de joi relatam cât de greu a fost pentru primarul din Ocnele Mari acest mandat. Localitatea a fost afectată grav de exploatările de sare. Fel de fel de indivizi au deschis procese împotriva primăriei. Oraşul a primit foarte puţine fonduri faţă de alte localităţi. Apa potabilă este scumpă trecând prin intermediari până ajunge la populaţie. Oraşul era cât pe ce să fie debranşat de mai multe ori de la alimentarea cu apă.

Populaţia este prea săracă, pensiile sunt mici, locuri de muncă nu există prea multe, oamenii nu îşi pot permite să facă agricultură pentru că majoritatea pământului este afectat de sare, turismul nu mai aduce venituri. Radu Gheorghe a fost un primar care încercat să facă faţă acestor greutăţi şi multor altele. Şi în acelaşi timp a avut grijă să lase ceva bun făcut. A insistat mult pentru construirea unui bloc ANL cu un etaj şi mansardă, a renovat sediul vechii primării sediu care va fi curând dat în folosinţă şi care va avea un confort sporit şi pentru funcţionari dar şi pentru cetăţeni.

În şcoala din Ocnele Mari s-au făcut reparaţii majore. S-a construit un grup sanitar cu o suprafaţă de 200 de m desfăşurat. Şcoala are şi o staţie de epurare a apei cu instalaţie cu ultraviolete pentru tratarea apei potabile. Proiectul local nu a beneficiat de finanţări guvernamentale sau de la Consiliul Judeţean. La şcoala din Ocniţa, cu clasele I-VIII, s-au făcut reparaţii capitale. Lucrările au costat 2 miliarde de lei.

Aici a contribuit Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean. A fost schimbată în întregime instalaţia electrică, a fost refăcut tavanul în întregime la cele două corpuri din clădire care au peste 100 de ani vechime, s-au refăcut tencuielile, s-a refăcut pavimentul şi instalaţia de încălzire. A fost schimbat acoperişul la corpul 4 al clădirii, s-a schimbat toată tâmplăria la uşi şi ferestre. În momentul de faţă se lucrează la grupuri sanitare la două corpuri din şcoală, la construirea unei fose septice şi instalarea unui sistem de supraveghere video. (T.G.)

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l…
(Impact)Poluare de Mediu pe strada Depozitelor
(Politica)Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante
(Actualitate)Disponibilizaţii Oltchim, sfătuiţi să se angaje…
(Administratie)Doru Ioan Filip va fi ales primar
(Administratie)Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bru…
(Sport)Municipalii au remizat în Zăvoi cu Minerul Lupeni
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Comentarii de Tiberiu Pîrnău
(Fapt divers)Meilă a fost condamnat
(Fapt divers)Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi…
(Fapt divers)Liceenii din Călimăneşti, instruiţi împotriva i…
(Sport)A murit Dumitru Anescu
(Sport)„Chimistele” au bătut la Buzău şi a…
(Administratie)Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţii…

Leave a Response