Piscina din Roesti va fi inauguratã în zi de sãrbãtoare

joi, 17 aprilie 2008

Piscina din Roesti va fi inauguratã în zi de sãrbãtoare

Traian Guminski

Primarul din Roesti, Gheorghe Drãghici, continuã în fortã investitiile în infrastructura localã. A avut loc licitatia pentru atribuirea executiei lucrãrilor de amenajare a drumului Cuieni - Olteanca, ce urmeazã a fi asfaltat cu fonduri pe HG 577. O altã investitie de anvergurã se referã la amenajarea unui pod, pentru care i s-au promis bani pe Ordonanta 7, dar în final a fost nevoit sã-l realizeze cu sprijinul oamenilor din comunã asa cum arãtam într-o editie trecutã.Podul va fi pus în functiune pe data de 2 mai si va usura accesul pe DC 95 Roesti – Râpa Cãrãmizii – Pesceana.

Edilul din Roesti s-a aãucat si de constructia unei piscine lângã terenul de fotbal. „Lucrãrile sunt în toi, dupã cum ati vãzut. Vom amenaja aici si vestiare, ce vor fi folosite atât de echipele de fotbal care vor juca la noi în comunã, cât si de cetãtenii dornici sã înoate în aceastã piscinã. O vom inaugura pe 21 mai, dar cred cã va fi finalizatã cu mult înainte. Nu cred cã existã vreo comunã vâlceanã care sã aibã o piscinã mai mare ca aceasta. Se pare cã, din acest punct de vedere, am stabilit si un record. Are 22 de metri lungime si 12 lãtime. De asemenea, are montate sisteme performante de curãtare si înlocuire a apei”.

Administratia localã a reusit sã realizeze ridicãrile topo pentru toate drumurile comunale, iar în curând infrastructura rutierã din Roesti se va apropia de ceea ce se doreste. „Mai avem de modernizat douã drumuri intercomunitare, ce fac legãtura între Roesti, Lãpusata si Pesceana. În maxim douã sãptãmâni, urmeazã sã emitem autorizatiile si sã începem cât mai rapid lucrãrile propriu-zise.

Desigur, în aceastã privintã, depindem în mare mãsurã de prioritãtile stabilite de Agentia Nationalã de Dezvoltare Ruralã. Facem eforturi sustinute si pentru obtinerea finantãrii necesare în vederea modernizãrii scolii din centrul comunei. Cu fonduri de la Banca Mondialã ne propunem sã refacem din temelii si scoala de la Cuieni. Sper ca, în luna mai, sã putem licita lucrãrile respective. Avem foarte multe investitii pregãtite, pentru drumuri, poduri, podete.

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Demisia lui Ion Cîlea
(Politica)PSD Valcea se distruge înainte de alegeri
(Fapt divers)Sase rãniti într-un accident pe Dealul Negru
(Editorial)Nişte nemernici
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Înşelăciuni prin internet cu ceasuri Rolex
(Announcements)Întrebare pentru domnul Cîlea
(Politica)Cu gardă de corp la conferinţele PSD
(Politica)Silviu Popescu şi-a lansat candidatura pentru R...
(Administratie)Primarii din judeţul Vâlcea întârzie să îşi dec...
(Actualitate)Proiectul „Biroul de Consultanţă Energeti...
(Administratie)Primarul din Fîrtăţeşti a fost atacat de mercen...
(Announcements)Secretar de stat la plantare voluntară de brazi...
(Administratie)Veşti bune din Prundeni
(Administratie)Piscina din Roesti va fi inauguratã în zi ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe