Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană

duminică, 20 aprilie 2008


S-a votat Regulamentul de transport judeţean

Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană

Traian Guminski

 Aşa cum era de aşteptat punctul maxim „de fierbere” al şedinţei extraordinare de vineri a CJ a fost marcat de către proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, a Caietului de sarcini şi a Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate pe perioada 01.07.2008-30.06.2011.

Miza marii tensiuni era dată soarta traseului Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani, o cursă de milioane de euro pe care Antares încearcă prin diferite tertipuri ( de la presiuni făcute de deputatul Dumitru Becşenescu asupra consilierilor judeţeni până la chichiţe juridice). În cele din urmă Regulamentul a fost votat de 20 de consilieri judeţeni, suficient pentru a trece. Unii dintre consilierii liberali s-au abţinut iar alţii au votat împotrivă, influenţaţi politic în favoarea celor de la Antares care încearcă să pună mâna pe traseul spre Drăgăşani.

Am aflat că cei de la Antares vor licita şi pe traseele actuale ale firmei Obadă care are probleme financiare. Antaresul beneficiază aici şi de vechime pe traseu şi poate câştiga licitaţia. Mai ales că pentru Becşenescu nu a contat niciodată faptul că firmele sale au datorii. Ele au fost primite la licitaţii deşi Finanţele Publice cunosc debitele sale şi chiar i-au executat acum două luni nişte bunuri printre care şi nişte autoturisme.

Ne-a mirat totuşi poziţia preşedintelui Dumitru Buşe care a revenit pe drumul cel bun deşi Asociaţia din care face parte şi grupul fostului europarlamentar pusese presiune pe Buşe pentru ca acesta să amâne licitaţia sub pretextul că nu există un studiu de oportunitate, un studiu al fluxului de trafic pe trasee. Cei care vor contesta votul consilierilor sunt oameni care ştiu foarte bine că un astfel de studiu costă peste 2 milioane de euro ( bani pe care ar trebui să-i suporte bugetul) şi că pentru a fi făcut după toate normele europene durează cel puţin un an.

Dar nu le pasă, nu au gânduri decât de acaparare a pieţelor şi d e profit. Reprezentantul ARR a spus clar că operatorii care vor face transport fără licitaţie după data de 30 iunie, se pricopsesc cu dosar penal. Consiliul Judeţean va organiza şi licitaţia, sperăm cât se poate de corectă, în perioada următoare. Judeţul nostru este unul dintre puţinele care nu au organizat încă această licitaţie.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Misterul deciziei de pensionare a consilierului...
(Impact)Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană
(Impact)Omul de afaceri Nicolae Sofianu denigrat de fal...
(Administratie)Constantin Neagoe dezminte acuzaţiile din presă
(Politica)Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren
(Politica)Acuzaţii grave la adresa inspectorului şef de l...
(Editorial)Gutău, meci de palmares
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarul din Stoileşti este aerian
(Impact)Petre Ungureanu deputatul a fost criticat pe OTV
(Fapt divers)Aventurile unui poliţist braconier
(Sport)Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii
(Administratie)Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie
(Actualitate)Crizã de medicamente gratuite
(Administratie)Liberalii şi-au lansat candidatul în Duminica F...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe