Profesor sexagenar, acuzat de hărţuire sexuală

duminică, 9 martie 2008

Profesor sexagenar, acuzat de hărţuire sexuală

 Un profesor sexagenar din Horezu – Vâlcea, Petre Bardaşu, care predă arte plastice la Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu", din Horezu, este în prezent cercetat atât de poliţie, cât şi de conducerea ISJ Vâlcea, după ce eleva Roxana Milosteanu (17 ani), din clasa a XI - E, l-a reclamat penal pentru hărţuire sexuală. Adolescenta, care este încă şocată de cele întâmplate a povestit că profesorul a chemat-o într-o încăpere unde se află un depozit de carte al liceului, pentru a-i da un material, moment în care profesorul a luat-o în braţe, a sărutat-o şi a mângâiat-o.

Poliţiştii au făcut rost de altfel şi de o înregistrare făcută de camerele video montate pe holurile şcolii, unde se vede că eleva este ţinută de gât de profesorul Bardaşu, iar la ieşire fata avea lacrimi pe obraji. În acest caz este posibil să fie cercetată şi conducerea şcolii, deoarece, chiar dacă au ştiut despre incident, directorii nu au luat măsuri pentru informarea poliţiei şi a conducerii Inspectoratului Şcolar.

Eleva, care este încă în stare de şoc nu a mai frecventat de atunci oreşe profesorului Bardaşu, pe care directorul liceului, Constantin Sorici a promis că îl va schimba de la clasa respectivă. De altfel, profesorul respectiv nu este la prima abatere de acest gen. Inspectorul şcolar general de la Vâlcea, Gheorghe Ciucă a spus că, la data de 20 martie 2003, Bardaşu a fost acuzat de o elevă de clasa a VI-a, fetiţa unui poliţist că ar fi sărutat-o, dar incidentul a fost închis. „M-a înghesuit în rafturi, a început să mă sărute într-un mod scârbos şi îmi tot spunea să nu mă supăr. Mă săruta şi vedeam cum i se umflau venele pe chelie.

A fost oribil! Niciodată nu mi-l imaginasem aşa De regulă de purta cu noi părinteşte. Părinţii mei nu ştiu nimic despre asta, sunt plecaţi la muncă, în Italia, iar eu stau cu fratele meu mai mare şi cu bunica. La început nu am vrut să spun nimic, am povestit totul unor prietene şi fratelui meu.”, spune eleva agresată. Minora susţine că profesorul i-a mai aplicat, în urmă cu trei - patru luni, o palmă peste fund în prezenţa fratelui ei şi a unei colege, dar atunci nu a băgat în seamă incidentul. „Profesorul susţine că a avut un comportament părintesc şi că îi pare rău dar aceasta este firea lui. Cercetarea este continuată în cadrul unei comisii la şcoală” - spune directorul liceului din Horezu, Constantin Sorici.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Facturile emise de CEZ au scos din minţi mii de...
(Impact)Sute de disponibilizări la fostele subunităţi a...
(Fapt divers)Profesor sexagenar, acuzat de hărţuire sexuală
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Editorial)Primarul Gutău se „sinucide“?
(Politica)Ion Tudor, singurul contracandidat REAL al lui ...
(Actualitate)Gura de oxigen pentru afaceristul-deputat Becse...
(Administratie)Primarul Dobre din Dăeşti a încălcat legea
(Administratie)Ioan Filip şi-a anunţat candidatura la Primăria...
(Sport)„Municipalii” au învins la scor de ...
(Fapt divers)Tănăsoaica muşcă mâna celui, care i-a dat să mă...
(Administratie)├×ara Loviştei intră în vizorul Uniunii Europene
(Finante)Obligaţii declarative ale contribuabililor cu t...
(Politica)Deputatul Frâncu nu suportă minciunile lui Bleotu
(Sport)FC Nurnberg, gruparea timişoreanului Muller, um...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe