Casă a Domnului în satul Dejoi

luni, 31 martie 2008

Casă a Domnului în satul Dejoi

La sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa ÎPS Gherasim Cristea, Episcopul Râmnicului, a fost sfinţită piatra de temelie a unei noi biserici ortodoxe în satul Dejoi din comuna Fârtăţeşti. La eveniment a fost prezent un sobor de preoţi, zeci de credincioşi, primarul localităţii, Nicolae Voicescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, deputatul Aurel Vlădoiu şi consilierul judeţean, Dumitru Persu. Biserica va purta hramul Sfântului Mihail şi Gavril, iar până la sfânta sărbătoare, din acest an ea va fi ridicată, potrivit afirmaţiilor făcute de cunoscutul om de afaceri, Petre Scrieciu, sponsor generos care va ridica acest lăcaş de cult.

Promisiune onorată

Primarul Nicolae Voicescu a depus eforturi susţinute pentru ridicarea unor biserici în localitate. Visul sătenilor din satul Dejoi s-a transformat în realitate. La sfârşitul săptămânii trecute, a fost sfinţită piatra de temelie a unei noi biserici. "Îl aşteptăm pe Episcopul Râmnicului şi la sfinţirea acestui locaş de cult. În satele din această parohie exista o biserică monument istoric, dar care a crăpat datorită mişcării pământului. S-a încercat de mai multe ori să se facă o nouă biserică, dar nu s-a reuşit. Vreau să aveţi încredere în mine şi în oamenii care vor construi această biserică. De luni vor începe săpăturile şi vom duce la final construirea acestei biserici.

Nu vom transforma construirea acestei biserici într-o armă politică sau de altă natură. Să lăsam la o parte răutatea, cum a spus Episcopul Râmnicului, să lăsăm la o parte ura, să fim încrezători în forţele noastre proprii şi alături de echipa care va lucra aici, să punem toţi umărul să finalizăm această lucrare care va demara în această săptămână. Să nu trecem nepăsători pe stradă, să ajutăm la construirea acestei biserici", le-a spus sătenilor primarul Voicescu.

Lacrimi de fericire

29 martie 2008, o zi pe care cetăţenii din Fârtăţeşti nu o vor uita. Episcopul Râmnicului a participat alături de ei la un eveniment memorabil. Încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de credincioşi s-au îndreptat spre locul în care urmează să fie ridicată noua biserică. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Episcopul Râmnicului şi un numeros sobor de preoţi, unii veniţi chiar din judeţele învecinate. Pe parcursul slujbei în ochii oamenilor se vedeau lacrimi de fericire.

Erau emoţionaţi de prezenţa înaltei feţe bisericeşti în comuna lor, dar şi de faptul că vor avea un nou locaş de rugăciune. "N-am crezut că o să prind ziua în care Episcopul Râmnicului să vină la noi. E o mare cinste şi onoare. Sunt tare emoţionată. Să-i dea Dumnezeu primarului nostru multă sănătate şi putere de muncă. Dumnezeu îl va ajuta pentru tot ce a făcut pentru noi", spunea cu lacrimi în ochi o bătrână. Petre Scrieciu, patronul firmei Electronics, societate care va construi biserica le-a spus sătenilor că noul locaş de cult va fi ridicat până în ziua de Sfântul Mihail şi Gavril, când va avea loc prima slujbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe