|duminică, octombrie 17, 2021
  • Follow Us!

Mai mult de jumătate din populaţia Râmnicului beneficiază de ajutor social 

Mai mult de jumătate din populaţia Râmnicului beneficiază de ajutor social

Statistică tristă: 54 la sută din populaţia municipiului reşedinţă de judeţ beneficiază de ajutor financiar de la stat, 3 la sută din populaţia Râmnicului suferă de un handicap sever. Viceprimarul Nicolae Dicu a declarat că situaţia anului bugetar 2008 nu este deloc roză, nivelul taxele şi impozitelor a rămas acelaşi dar numărul beneficiarilor de ajutor social este în creştere: „Anul trecut, primăria Râmnicului a alocat pentru acest segment al ajutorului social 102 miliarde lei vechi: 34 de miliarde de lei vechi pentru ajutorul de încălzire şi 68 de miliarde lei vechi pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap, al căror număr a crescut îngrijorător.

În prezent, avem înregistrate 3000 de persoane cu handicap grav, dintre care 600 sunt copii. Este foarte mult, aproape 54 la sută din populaţia oraşului beneficiază de o formă sau alta de ajutor social, ajutor suportat din bugetul local. Anul acesta ne va fi foarte greu să facem faţă acestor cheltuieli care degrevează bugetul local de o sumă importantă de bani în condiţiile în care taxele şi impozitele au rămas la nivelul anului trecut. Cuantumul ajutorului a crescut, la fel şi numărul celor care solicită acest ajutor, în prezent ne este foarte greu să acoperim aceste cheltuieli. De fapt nici nu ştiu dacă vom reuşi.

Vom fi obligaţi să căutăm soluţii pentru echilibrarea bugetului, altfel vom ajunge în situaţia de a ,,tăia” de undeva”. Dicu a mai precizat că municipalitatea va face o reevaluare a dosarelor persoanelor cu handicap, în vederea determinării cauzelor care au dus la creşterea alarmantă a acestor afecţiuni: „M-am gândit că ar trebui să găsim cauzele care stau la baza acestor afecţiunii, această creştere alarmantă nu este normal. Trebuie să vedem care sunt factorii care provoacă anumite afecţiuni, să prevenim apariţia lor, mai ales că mai noi cei mai afectaţi sunt copiii. Dacă nu luăm măsuri vom avea o populaţie de asistaţi”.

Alte titluri din editia curenta:

(Sport)Galacticele de la Oltchim au învins clar Lada
(Politica)Blonda de la Cotroceni i-a arătat cartonaşul ga…
(Reportaj)Localnicii din Ocnele Mari s-au întors în Evul …
(Actualitate)Oltchim suplimentează cu 44,5 milioane de lei o…
(Impact)Coşmarul nu se termină la Mateeşt
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Greşeli de campanie
(Actualitate)Campionat naţional de box feminin la Călimăneşti
(Fapt divers)Reclamaţie de viol, la Călimăneşti
(Administratie)Mai mult de jumătate din populaţia Râmnicului b…
(Politica)Ion Dobre minte electoratul cu neruşinare
(Actualitate)Furnizorul de servicii IT RomSoft Râmnicu Vâlce…
(Finante)Directorul executiv al DGFP Vâlcea, ec. Gheorgh…
(Editorial)Pescuitul politic
(Administratie)Ilie Amuzan a ajuns şef la „Apa Vâlcea…

Leave a Response