Traficanţi de droguri din patru judeţe – anihilaţi de DIICOT

duminică, 20 ianuarie 2008

Traficanţi de droguri din patru judeţe – anihilaţi de DIICOT

 Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Sibiu au reuşit să depisteze o reţea de traficanţi de droguri careavea legături şi la Vâlcea. Traficanţii distribuiau astfel canabis, haşiş şi ecstasy în judeţele Sibiu, Vâlcea, Mureş şi Cluj. Ancheta a fost coordonată de procurorii DIICOT Sibiu, în colaborare cu lucrători ai Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu.

Până acum, în acest caz au fost reţinuţi cinci bărbaţi, pe numele cărora magistraţii Tribunalului Sibiu au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a trei dintre inculpaţi, respectiv Traian Duma, Alexandru Constantin Moldovan şi Olimpiu Dan Şeulean, pentru ceilalţi doi respingând propunerea DIICOT. Instanţa a decis totuşi ca Florin Ioan Holom şi Radu Alexandru Badea să nu părăsească localitatea timp de o lună.

Toţi cinci sunt cercetaţi în continuare conform prevederilor Legii 143/2000, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu fără drept şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri. Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, percheziţiile domiciliare efectuate în localităţile Mediaş, Sibiu şi Daneş au dus la descoperirea cantităţii de 800 de grame de canabis şi a 72 de pastile de ecstasy.

Unul dintre inculpaţi a fost internat, judecătorii apreciind că acesta se afla sub efectul consumului de droguri şi că necesită tratament medical. Unul dintre cei cinci este consumator de droguri de 12 ani şi punea la dispoziţia consumatorilor locuinţa părinţilor săi, plecaţi în străinătate, unde se organizau adevărate petreceri cu stupefiante.

Surse din cadrul parchetului au mai precizat de asemenea că pastilele de ecstasy erau primite de unul dintre inculpaţi de la un prieten din Irlanda, în borcane cu „Nutela”, după care drogurile erau din nou capsulate în capacele originale. Distribuirea se făcea numai către cunoscuţi.

Problemele au apărut însă atunci când s-a încercat „extinderea” ariei de cuprindere a afaceri, incluzând alţi doi indivizi în distribuţia drogurilor. Reţeaua a fost descoperită în momentul când unul dintre respectivii, cărora li se dăduseră 100 de pastile pentru vânzare nua fost suficient de atent cui le-a vândut.

Alte titluri din editia curenta:

(Fapt divers)Traficanţi de droguri din patru judeţe – ...
(Impact)Trei cadre medicale, sancţionate subţire pentru...
(Impact)Crinu Popescu sofer nesimtit
(Actualitate)Traian Dobrinescu cercetat de DNA
(Politica)Deputatul Frâncu ţine cont de sesizările noastre
(Fapt divers)Măicuţă de la Bistriţa – operată de o tum...
(Actualitate)Vîlcea este judeţul cel mai afectat de alunecăr...
(Fapt divers)Schimbările vor continua în IPJ Vâlcea
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Actualitate)Medic incompetent la Drăgăşani
(Editorial)Anticiparea unei bătălii interesante
(Politica)Tableta a… politică - Ce „vechi...
(Politica)Aglomeraţia de la PNL Valcea naşte scandaluri
(Finante)Îndrumar pentru depunerea declaraţiilor fiscale...
(Administratie)Primăria Râmnicului are bani buni pentru constr...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe