|joi, martie 4, 2021
  • Follow Us!

La Ramnicu Valcea Judecătorii de serviciu au program de gravide 

Judecătorii de serviciu au program de gravide

Nu ştim cum este în alte localităţi dar la Judecătoria din Râmnicu Vâlcea dacă trebuie să chemi pe cineva în judecată, să faci un recurs sau să depui acte într-un dosar ai la dispoziţie doar trei ore pe zi. Între orele 10.00-13.00. Dacă credeţi că este un interval suficient ar trebui să mergeţi să vedeţi cum stau lucrurile la faţa locului. Pe un afiş mare este precizat că avocaţii, consilierii juridici şi experţii au prioritate.

Miercuri deşi aveam doar trei persoane în faţă am aşteptat peste o oră pentru a depune nişte acte. În Vâlcea sunt sute de avocaţi, experţi şi consilieri juridici. Iar unii clienţi de-ai judecătoriei au relaţii cu salariaţi ai instituţiei care se „ bagă în seamă” intrând peste rând pentru a face servicii unora care nu au chef să stea la cozi.

E o situaţie extrem de neplăcută în special pentru oameni care au venit de la ţară sau pentru unii care s-au învoit de la locul de muncă. Nu ştim de ce un avocat ar trebui să aibă prioritate la depunerea unui dosar. Păi timpul lui este mai preţios decât al altcuiva. În aceste condiţii credem că ar fi bine ca programul judecătorului de serviciu să fie de 8 ore pe zi nu de trei ore.

Eventual unul să fie de serviciu dimineaţa 4 ore şi altul după amiaza 4 ore pentru a putea servi persoane care nu pot fugi de la locul de muncă când au chef. ├×inând cont de actualele salarii ale magistraţilor şi de numărul zilelor în acre aceştia au şedinţe de judecată nu credem că ar fi extraordinar de greu să asigure servicii mai bune şi să aibă un program normal nu unul mai mic decât al unei femei însărcinate ce lucrează în picioare într-o alimentară sau pe o linie într-o fabrică.

(T.G.)

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Justiţia vâlceană – contracarată de magis…
(Politica)Dorel Jurcan şi Dumitru Becşenescu, corigenţi î…
(Fapt divers)Mii de vâlceni au arme de apărare
(Fapt divers)Scandal la o staţie Peco – aplanat de ech…
(Actualitate)La Ramnicu Valcea Judecătorii de serviciu au pr…
(Impact)Probleme la Poliţia Rutieră Vâlcea
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)In judetul Valcea Un milion de euro pentru mode…
(Impact)Finanţele publice nu i-au rambursat TVA lui Piele
(Administratie)În Mihăeşti continuă modernizările
(Actualitate)Răspândirea de ştiri false – un instrumen…
(Fapt divers)Ciupercile minune!
(Finante)Firmele vâlcene mici şi mijlocii au obligaţii r…
(Politica)PSD propune un plan de urgenţă pentru redresare…
(Editorial)Monopolurile monstruoase


Leave a Response