Galacticele Vâlcii au defilat în Liga Campionilor, câştigând tot în Europa

duminică, 13 ianuarie 2008

Lăsate să joace, fetele lui Tadici şi-au demonstrat valoarea:


„Galacticele” Vâlcii au „defilat” în Liga Campionilor, câştigând tot în Europa

- cu şase victorii din tot atâtea partide disputate, vâlcencele au ieşit din grupa D de pe primul loc, devansând gruparea cu cel mare buget din lume, Viborg
(Foto Ioan Gavrilescu)

Iată că am ajuns într-un moment important, calificarea în premieră naţională pentru o echipă de club, în fazele superioare ale Ligii Campionilor, performanţă reuşită de „galacticele” noastre cu şase victorii din tot atâtea partide disputate, 12 puncte şi calificarea de pe primul loc într-o grupă cu gruparea ce are cel mai mare buget din handbalul feminin mondial, Viborg. Mai mult, contra nordicelor vâlcencele au reuşit în ambele cazuri victorii, atât la Rm. Vâlcea, în etapa de debut, cât şi în deplasare, în penultima rundă. Să ne-amintim care a fost drumul de până acum al vâlcencelor în cea mai titrată competiţie handbalistică intercluburi din lume. Marţi, „chimistele” se vor afla din nou în compania selectă a celor mai bune grupări din Europa şi din lume. Vom sta la aceeaşi masă, a valorilor handbalistice din lume, cu grupări de top precum Hypo Viena, Zvezda Zvenigorod sau Slagelse.

Tot Byassen Trondheim

În vara anului trecut, la Viena, în urma tragerii la sorţi a grupelor de calificare în Liga Campionilor, vâlcencele au dat din nou de nordicele de la Byassen, nimeni altele decât jucătoarele pe care „chimistele” le învinseseră în finala Cupei Cupelor, în mai 2007. Aşadar, Oltchim, Byassen, Madeira (Portugalia) şi Belaz Minsk, aceasta era grupa de calificare C, partidele urmând a se disputa la sfârşitul lunii septembrie 2007 la Vâlcea după ce portughezele de la Madeira au declinat posibilitatea de organizare a turneului. Din această grupă urma să meargă în grupele principale ale Ligii Campionilor doar prima clasată. Aceasta avea să fie Oltchim, formaţie care în meciul ce a constituit de altfel şi finala turneului, a mai bătut o dată pe Byassen.

Trei victorii din trei meciuri

Pe 28 septembrie 2007, în meciul de debut din grupa de la Vâlcea, „galacticele” au trecut uşor de Madeira, 35-20, cu 20-10 la pauză. Tadici a folosit atunci formula: Puşcaşu Iulia (5), Nechita Adriana (3), Stanca Ionela , Pâslaru Tereza, Luca Steluţa (4), Ardean Elisei Valentina (3), Dinu Luminiţa , Meiroşu Adina, Beşe Valeria, Ivan Raluca (5), Manea Oana (3), ├×ăcălie Adriana (4), Vădineanu Clara (2), Lecuşanu Narcis (6). A urmat un nou meci de antrenament pentru vâlcence, cu Belaz Minsk, 39-13, cu 18-6 la pauză. Au jucat, pentru Oltchim, Nechita Adriana (7), Stanca Ionela (6), Pâslaru Tereza, Luca Steluţa, Ardean Elisei Valentina (3), Dinu Luminiţa, Meiroşu Adina (2), Beşe Valeria, Ivan Raluca (1), Manea Oana (6), ├×ăcălie Adriana (3), Vădineanu Clara (2), Lecuşanu Narcisa (2), Maier Ramona (7). În meciul vedetă al turneului, o reeditare a finalei Cupei Cupelor ce avusese loc în mai, anul trecut, finală câştigată atunci de vâlcence, în Polivalentă s-au întâlnit, pe 30 septembrie, Oltchim şi Byassen. Meci la fel de echilibrat, la pauză vâlcencele au intrat la vestiare cu 3 goluri avans, însă finalmente fetele noastre au câştigat la 8 goluri, 30-22. Au jucat, pentru gruparea lui Tadici, Pâslaru Tereza, Luca Steluţa (4), Ardean Elisei Valentina (2), Dinu Luminiţa , Meiroşu Adina (7), Beşe Valeria (2), Ivan Raluca, Manea Oana, Vădineanu Clara, Lecuşanu Narcisa (3), Puşcaşu Iulia, Nechita Adriana (1), Stanca Ionela (6).

După 6 ani, din nou la masa „bogaţilor”

Cu şase puncte, trei victorii din trei partide, vâlcencele intrau, după 6 ani de aşteptare, din nou în grupele Ligii Campionilor. La Viena, sorţii nu au fost deloc „miloşi” cu „galacticele”. Fetele noastre au fost repartizate în Grupa D alături de echipa cu cel mai mare buget din lume, Viborg, de o reprezentantă a fostei Iugoslavii, campioana Muntenegrului, Buducnost Podgorita, şi de campioana unei ţări cu handbal puternic la nivel feminin, Ungaria, FTK Budapesta. „Vrem să stabilim o premieră naţională la nivel de cluburi, să ieşim din grupele Ligii Campionilor”, pentru că ne gândim să jucăm măcar o semifinală a competiţiei”, declara Gheorghe Tadici, la vremea respectivă.

O „palmă” dată Cristinei Vărzaru

Meciul de debut în grupele Ligii Campionilor pentru Oltchim a fost pe 28 octombrie, acasă, cu gruparea creditată având prima şansă în acest sezon la câştigarea competiţiei, formaţia daneză Viborg. „Vâlcencele n-au nici o şansă în faţa danezelor” – declara, la vremea respectivă, înfumurată şi arogantă, vâlceanca din lotul danezelor, Cristina Vărzaru. Jocul şi în special rezultatul final aveau s-o contrazică pe cea care a fost huiduită şi fluierată într-o sală de 3000 de oameni. După ce au condus cu 18-15 la pauză, vâlcencele au câştigat meciul cu danezele, 33-30. au fost primele două puncte luate de „galactice” în această grupă. Tadici a trecut pe foaia de joc în acest meci următorul lot de jucătoare: Tamaş Pâslaru Tereza, Luca Steluţa (2), Ardean Elisei Valentina, Dinu Luminiţa, Meiroşu Adina (4), Beşe Valeria (4), Ivan Raluca, Manea Oana, Vădineanu Clara, Lecuşanu Narcisa (1), Nechita Adriana (3), Stanca Ionela (10), Maier Ramona (9), Tolnai Talida.

„Mândria” Ungariei făcută „franjuri”

A urmat deplasarea în Ungaria pentru jocul grupării despre care se spune că e mândria ţării, FTK Budapesta. Meci la discreţia vâlcencelor care au condus pe toată durata celor 60 de minute. A fost 13-11 la pauză şi 32-22 la final pentru gruparea ce-şi depunea de acum cu seriozitate candidatura la câştigarea grupei. Ramona Maier avea să înscrie cele mai multe goluri pentru Oltchim, în acest meci, cu 9 reuşite, urmată de Adina Meiroşu, cu 7 goluri. Tadici a folosit în acest meci următorul lot de jucătoare: Pâslaru Tereza, Nechita Adriana (6), Gâlcă Ionela (3), Gheorghe Roxana (1), Luca Steluţa (1), Maier Ramona (9), Meiroşu Adina (7), Beşe Valeria (3), Ivan Raluca (1), Lecuşanu Narcisa (1), Tolnai Talida, Vădineanu Clara, Dinu Luminiţa.

Buducnost la rând…

Pe 9 noiembrie 2007, la Vâlcea, Oltchim urma să joace cu gruparea din Muntenegru, Buducnost Podgorita. Urma să fie a treia victorie consecutivă a vâlcencelor, 35-22, cu 15-11 la pauză. Au jucat pentru gruparea vâlceană, Nechita Adriana(6), Gâlcă Ionela (2), Luca Steluţa (1), Maier Ramona (7), Meiroşu Adina (5), Beşe Valeria (3), Ivan Raluca, Lecuşanu Narcisa (3), Tolnai Talida, Vădineanu Clara (5), Dinu Luminiţa, Gatzel Roxana (2), ├×ăcălie Adriana (1). Câteva zile mai târziu, pe 16 noiembrie la Vâlcea venea „mândria Ungariei”, FTK Budapesta. 9 goluri aveau la pauză avans vâlcencele (18-9), însă în repriza secundă fetele lui Tadici au mai redus „motoarele” şi au câştigat doar la 6 goluri, 34-28. Nechita Adriana (7), Luca Steluţa (2), Maier Ramona (7), Meiroşu Adina (5), Beşe Valeria (1), Ivan Raluca, Lecuşanu Narcisa (2), Tolnai Talida, Dinu Luminiţa, Gatzel Roxana, ├×ăcălie Adriana, Cherăscu Roxana, Manea Oana (2), au fost jucătoarele ce au evoluat pentru Oltchim în această partidă. Era a patra victorie, victorie ce le asigura vâlcencelor calificarea în faza următoare a competiţiei, indiferent de rezultatele ultimelor două runde ale grupei D.

Revelion în Danemarca

Anul 2008 începea pentru gruparea vâlceană în Nordul Europei, în oraşul unde îşi mai pierde timpul (pentru că de jucat se poate spune că nu prea apucă să joace) vâlceanca Cristina Vărzaru. La Viborg, „galacticele” au arătat ca o echipă mare, demonstrând că au valoare de Europa. Pe toată durata meciului din Danemarca vâlcencele au condus, a fost 20-16 la pauză şi 31-29 la final pentru gruparea lui Tadici. Cea mai eficace jucătoare vâlceană în acest meci a fost Ramona Maier, care a marcat jumătate din numărul total de goluri înscrise de echipa sa, 16 din 31. Au jucat pentru Oltchim, în oraşul din Danemarca, Maier Ramona (16), Nechita Adriana (6), Luca Steluţa (2), Manea Oana (2), Meiroşu Adina (2), Cherăscu Roxana (1), Lecuşanu Narcisa (1), Vădineanu Clara (1), Ivan Raluca, Pâslaru Tereza, ├×ăcălie Adriana, Tolnai Talida. „Măcelul” la care au fost supuse vâlcencele la Braşov nu a contribuit, din fericire, la evoluţia slabă a vâlcencelor în ultima partidă a grupei D, la Podgorita. Ca o adevărată echipă, „galacticele” au jucat şi au câştigat fără probleme, 32-21, vinerea trecută în oraşul din Muntenegru. A fost a şasea victorie din şase partide disputate în grupa D a Ligii Campionilor de gruparea lui Tadici. Mâine ne vom afla adversarele din faza următoare a competiţiei.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Mircea Perpelea s-a îmbogăţit fără măsură
(Fapt divers)Fiica unui fost poliţist, violată într-un apart...
(Impact)Colegiul Medicilor, atitudine suspectă în cazul...
(Actualitate)Departamentul de Control al Guvernului ne crede...
(Actualitate)Anna Lesko a incendiat cazinoul President din R...
(Fapt divers)Valea Oltului a făcut două victime într-o singu...
(Religie)Vânătoarea
(Politica)Văduva vâlceanului mort în Italia într-un accid...
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Sport)Galacticele Vâlcii au defilat în Liga Campionil...
(Actualitate)AVAS scoate din administrare specialã Ol...
(Actualitate)Micii matematicieni, „racolaţi“ de ...
(Fapt divers)Poliţiştii nu au descoperit jefuitorii de la re...
(Finante)În decembrie 2007, Fiscul vâlcean a stabilit su...
(Administratie)Directorul Finantelor Publice îi dã o lect...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe