|luni, martie 8, 2021
  • Follow Us!

Florian Marin şi-a îndeplinit „pofta ce-a poftit“ 

Nou şef (mai vechi) pentru Poliţia Vâlcea

Florian Marin şi-a îndeplinit „pofta ce-a poftit“

 Comisarul şef Florian Marin este noul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, după două luni de suspans, începând cu data de 15 ianuarie. Acesta s-a clasat primul după concursul ţinut la începutul acestei săptămâni la Bucureşti. Cel de-a l doilea candidat, comisarul-şef Gheorghe Roibu s-a clasat pe cel de-al doilea loc, acum acesta fiind responsabil cu parcul auto al IPJ.

Carieră

Comisarul şef Marin a început cariera profesională în 1990, ca ofiţer în cadrul serviciului rutier din municipiul Sibiu, şi a continuat, un an mai târziu, la Biroul de Cercetări Penale al Poliţiei Râmnicu Vâlcea. În 1995, a fost numit şef al compartimentului de prevenire a criminalităţii, iar în decembrie 2005 a devenit adjunct al şefului IPJ Vâlcea. Florian Marin a trecut prin diverse stagii de pregătire profesională în Danemarca, Statele Unite şi Ungaria, iar în 2004 a absolvit cursurile Colegiului European de Poliţie. Ştie engleza şi spaniola, este căsătorit, şi are un copil.

Pregătire pentru schimbare

Noul şef al IPJ spune că va schimba câte ceva prin instituţie. „În câteva minute a trebuit să prezentăm o sinteză a proiectului mangerial. Mi s-a părut un examen greu.” – spune comisarul şef Marin. Acesta plănuieşte acum să schimbe câte ceva prin inspctorat, mai ales în privinţa comunicării cu subalternii şi cu cei din afara sistemului. „Am în vedere o mai mare apropiere a Poliţiei de cetăţeni şi media, şi îmi doresc o sporire a gradului de siguranţă a populaţiei. În Vâlcea există câteva probleme grave cu care ne confruntăm, cum este de exemplu problema hackerilor, apoi cea a accidentelor de circulaţie şi a infracţiunilor mărunte, comise în special de rromi.” – mai declară acesta.

Numirea comisarului şef Marin vine după un cutremur de proporţii la IPJ Vâlcea, după ce 20 de poliţişti, majoritatea şefi de servicii, şi chiar fostul comandant au fost anchetaţi de Corpului de Control al ministrului Ministerului Internelor şi Reformei Administrative pentru probleme interne şi de rezolvare a unor dosare, anchetă care s-a soldat cu debarcarea din funcţie a fostului inspector şef, Adrian Cazan, pus acum la dispoziţia IPJ. Comisarul şef Florian Marin nu a anunţat deocamdată schimbări de anvergură în structura de conducere a IPJ.

Alte stiri din editia curenta:

(Actualitate)Singura şansă de supravieţuire a studentului es…
(Sport)Galacticele de la Oltchim Valcea vor înfrunta L…
(Actualitate)Florian Marin şi-a îndeplinit „pofta ce-a…
(Reportaj)Bogdan Gunici – Povestea unui campion al ringur…
(Fapt divers)Curba Morţii – identificată pe DN7
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Editorial)La Ramnicu Valcea campania electorală va începe…
(Administratie)Asociere între comunele vâlcene
(Politica)Mircia Gutău, pârtie deschisă spre fotoliul de …
(Fapt divers)Bătaie între doi elevi la Colegiul Forestier di…
(Politica)Indexarea trimestrială a pensiilor în raport cu…
(Politica)Deputaţii Vlădoiu şi Frâncu se bat pentru primu…
(Administratie)Săraci mutaţi în casă nouă
(Administratie)Primăria Ramnicu Valcea organizează Balul Pensi…
(Administratie)36 de localităţi din judetul Valcea – cod…

 

 

Leave a Response