Brezoi: Profesor acuzat că face politică în şcoală

miercuri, 23 ianuarie 2008

Brezoi: Profesor acuzat că face politică în şcoală

 Directorul adjunct al Liceului Teoretic din Brezoi – Vâlcea este acuzat că a făcut politică în şcoală. Iniţiativa sa, de a strânge semnături pentru construirea unei săli de gimnasică la şcoală a provocat săptămâna trecută un adevărat scandal între liberali şi pedişti. Primăriţa Elena Coroţchi, membră PD, îl acuză pe profesorul de isorie Ilie Diaconescu – PNL, că a făcut propagandă politică în liceu şi că a luat datele de identificare a mai mltor elevi majori, de clasa a XII-a pentru a le folosi în fraudarea alegerilor.

Concurs dubios

Mai mult, primăriţa spune că profesorul de istorie a fost „înscăunat” în funcţie în urmă cu două luni, ilegal şi fără concurs de ocupare a postului. „Mai mulţi elevi de la clasa a XII-a B au venit şi mi-au spus că directorul adjunct a venit joia trecută cu un tabel şi i-a pus să-şi treacă numele, seria de buletin, codul numeric şi să semneze.

Li s-a spus că e o iniţiativă a Partidului Naţional Liberal şi că trebuie să semneze dacă vor sală de gimnastică la liceu, în condiţiile în care în urmă cu câteva zile deja se aprobase o finanţare pentru construirea sălii. Deci ei nu mai aveau niciun motiv să strângă semnături decât dacă ar fi intenţionat să le folosească în alt scop”- reclamă primăriţa Coroţchi.

Directoarea liceului se face că nu ştie...

Profesorul acuzat a fost numit în funcţia de director adjunct în urmă cu două luni. Postul pe care acesta îl ocupă acum a fost desfiinţat în anul 2004 pentru că numărul elevilor era în scădere şi nu se mai justificau două funcţii de director adjunct. Astfel, cel care-l ocupa atunci, profesorul de sport, a rămas fără funcţie.

După trei ani postul a fost reînfiinţat şi „făcut cadou pe linie de partid”, aşa cum afirmă primarul Brezoiului, profesorului penelist Diaconescu. Directoarea şcolii, Olimpia Stanca spune însă că acţiunea subalternului său a fost una pur şi simplu apolitică. Domnia sa s-a jurat cu mâna pe inimă că listele nu aveau menţionat în antet iniţialele PNL şi că erau doar nişte hârtii goale. Directorul adjunct, Ilie Diaconescu a recunsocut însă că iniţiativa a fost a PNL, „E vorba de construirea unei săli de sport pentru care se strâng semnături.

Au semnat şi 8, 10 elevi de clasa a XII-a dar au făcut-o în cunoştinţă de cauză, ştiau ce semnează.” – a spus el. Se pare că acţiunea de strângere a semnăturilor a fost una mult mai amplă şi nu a cuprins doar Liceul Teoretic din Brezoi. Alte câteva sute de semnături au fost date de brezoieni pentru a-i sensibiliza pe mai marii Inspectoratului Şcolar în speranţa că vor obţine sala de gimnastică.

Ceea ce nu ştiau însă liberalii brezoieni, sau nu voiau să ştie, este că, cu trei zile înainte de scandalul întocmirii listei cu pricina, pe 07 ianuarie 2008, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Vâlcea întocmise deja propunerile pentru construirea săli de gimnastică şi le înaintaseră Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Pe listă se afla şi Liceul Teoretic din Brezoi. În aceste condiţii, campania samariteanului profesor de istorie a fost doar exces de zel.

Se anunţă sancţiuni

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea promit o anchetă care se poate lăsa cu sancţiuni. „Nu ştiam că este vorba despre profesorul de istorie care este membru PNL…am crezut că e cealaltă directoare. Noi ne vom sesiza şi vom face o cercetare. Se va întocmi o comisie care va merge acolo să analizeze situaţia şi să vedem cum stau lucrurile.” – a declarat Florin Smeureanu, inspector general adjunct, care a afirmat că postul creat, de director adjunct a fost ocupat legal.

Acesta nu este primul caz în care profesorii din Brezoi sunt suspectaţi că fac politică în scoală. Maria Iosif (fostă PD, actuală PNG), celălalt director al şcolii din Brezoi, a primit din partea Inspectoratului Şcolar Vâlcea un avertisment, după ce a fost denunţată că a mobilizat elevii pentru a-i face campanie electorală preşedintelui Băsescu, la Referendum. Nici primăriţa Coroţchi nu a scăpat nemuştruluită. PNL-iştii spun că aceasta a luat mai mulţi colegi de clasă ai fiului ei şi au lipit împreună afişe cu chipul preşedintelui Băsescu. Pentru că era în afara şcolii şi în timpul liber primăriţa a primit doar un avertisment…verbal.


Alte articole din acesta editie:

(Impact)Judecătoarea Mihaela Chirvaşiu pune talpa pe gâ...
(Fapt divers)Gruparea de tip mafiot Piele, specializată pe ş...
(Actualitate)Fabrica Bere Alutus aşteaptă facilităţile salva...
(Actualitate)Energie ieftină pentru Oltchim
(Impact)Brezoi: Profesor acuzat că face politică în şcoală
(Politica)Liderii liberali sprijină efectiv candidatura l...
(Sport)Chimistele s-au antrenat în compania celor de l...
(Administratie)Locuri speciale pentru vânzarea mărţişoarelor
(Editorial)Începem să plătim
(Politica)PSD vrea să renunţăm la cota unică de impozitare
(Sport)AJF Vâlcea a organizat „Memorialul Marian...
(Editorial)Sentimente cenzurate
(Actualitate)Ziua Unirii – sărbătorită la Jandarmerie
(Fapt divers)Traficanţi de droguri din patru judeţe – ...
(Impact)Trei cadre medicale, sancţionate subţire pentru...


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe