Crinu Popescu construieşte cu autorizaţii ilegale

luni, 8 octombrie 2007

 Ajutat de birocraţie şi de manevre de culise

Crinu Popescu construieşte cu autorizaţii ilegale

Constantin (Crinu) Popescu, şeful ROVIMET-ului , poate să-şi vadă în continuare de treabă. Profitând de vremea favorabilă mai mult ca sigur că îşi va finaliza construcţiile pe care le ridică la Bujoreni cu ajutorul complicităţii administraţiei locale ce i-a dat autorizaţii prin încălcarea legii. Până când se va pronunţa instanţa va mai curge multă apă pe Olt. Deşi „Ziarul de Vâlcea” a fost vectorul media local ce a relatat cel mai mult şi mai complet despre cazul ROVIMET- Bujoreni, deşi am solicitat mereu informaţii Prefecturii, Inspecţiei în Construcţii, Gărzii de Mediu şi Direcţiei Apelor doamna prefect  Handolescu a „neglijat” să ne trimită şi nouă un comunicat apărut la sfârşitul săptămânii trecute în alte ziare. Redăm pe scurt textul respectiv:
„Referitor la cazul Rovimet-Primăria Bujoreni, aflat în atenţia presei, Instituţia Prefectului comunică următoarele: respectând prevederile şi termenele legale, Instituţia Prefectului a solicitat, ca procedură prealabilă, prin adresa nr.18542/25.09.2007, atât primarului comunei Bujoreni, cât şi SC Rovimet SA Rm. Vâlcea, sistarea amiabilă a lucrărilor de construcţie până la intrarea în legalitate. Ca urmare, primarul comunei Bujoreni a cerut societăţii Rovimet sistarea lucrărilor până la intrarea în legalitate. În urma răspunsului negativ primit de Instituţia Prefectului şi de Primăria Bujoreni din partea SC Rovimet SA, primarul comunei Bujoreni, la solicitarea Instituţiei Prefectului şi în baza Legii contenciosului administrativ, condiţiile procedurii prealabile fiind îndeplinite, a înaintat acţiune în instanţă în data de 3.10.2007. Prin acţiunea sa -care are în anexă raportul Inspecţiei în Construcţii Vâlcea, raportul Consiliului Judeţean Vâlcea şi procedurile prealabile îndeplinite de Instituţia Prefectului şi Primăria Bujoreni - primarul solicită instanţei de contencios administrativ anularea certificatului de urbanism şi a autorizaţiilor de construire eliberate societăţii Rovimet, precum şi sistarea lucrărilor. Urmează ca instanţă să se pronunţe în conformitate cu prevederile legale.”
Te apucă râsul când vezi cum se zbate, teoretic, domnul primar Roşu, să anuleze acte pe care chiar el le-a emis. Omul a trebuit să achite o amendă de 60 de milioane vechi. Nu ştim încă dacă a făcut-o dar dacă amenda este plătită cu alţi bani decât cei veniţi de la Rovimet omul chiar este prost. Suficient de prost să fie prostit de un afacerist dubios precum patronul Rovimetului.

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe