BC Vâlcea s-a calificat în sferturile Cupei României

miercuri, 17 octombrie 2007

După victorii în dublă manşă contra celor de la CSU Braşov,

BC Vâlcea s-a calificat în sferturile Cupei României

• în faza următoare vor intra în competiţie şi formaţiile care au jucat finala sezonului trecut, ASESOFT Ploieşti şi ELBA Timişoara

Învingători în meciul tur, la Braşov, la o diferenţă de scor considerabilă, 81-69, vâlcenii de la BC Rm. Vâlcea porneau ca favoriţi în returul ce a avut loc marţi în Sala Traian. Calculele hârtiei au confirmat apoi acest pronostic în teren, pentru că braşovenii de la CSU au ţinut piept gazdelor doar în prima repriză, după care echilibrul s-a rupt, odată cu trecerea timpului. Astfel, braşovenii au condus până în minutul 5 al primului sfert, când vâlcenii au egalat la 14, au preluat conducerea apoi şi n-au mai cedat iniţiativa până la final. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 27-17 pentru Vâlcea, pentru ca sfertul secund să păstreze avantajul gazdelor, 19-13. la revenirea de la cabine, vâlcenii sunt la fel de decişi să joace bine, astfel că sfertul 3 este tot al lor, 20-13. ultimul mitan este egal, pe fondul reducerii „motoarelor” de către gazde, 24-24. per total,. Însă, vâlcenii câştigă cu un categoric 90-68 şi merg mai departe cu o dublă victorie contra grupării din oraşul de la poalele Tâmpei.
Andrei Dragoş, principalul marcator la Vâlcea
Principalul marcator al formaţiei vâlcene în acest meci a fost Dragoş Andrei, cu 14 reuşite. Au mai punctat Ilic – 13p, Paşca – 11p, Kijac – 10p, Ştefan Vasile – 9, Nicolae, Hallai şi Cica – fiecare câte 7, Senai – 6, Melnic – 4 şi Lupusavei – 2p. De la oaspeţi principalul marcator a fost Gavrilă, urmat de Popescu – 10p, Anghel şi Dănilă – fiecare câte 9p. Partida a fost condusă de trioul de arbitri format din Mircea Şerban (Piteşti), Mihai Săndulache şi Cătălin Manu (ambii din Bucureşti), comisar FR Baschet fiind Bogdan Bădilă.  

Rezultatele Cupei României

În aceeaşi zi s-au mai jucat alte cinci partide în această fază a Cupei României. S-au calificat mai departe echipele U Cluj (care a trecut de CSU Sibiu), BC Argeş (învingătoare în faţa celor de la CS Otopeni), Rapid (care a trecut la pas de BC Tg. Mureş), Gaz Metan Mediaş (învingătoare în disputa cu BC Târgovişte) şi Dinamo (care a trecut de CSM Oradea). Urmează faza sferturilor de finală ale Cupei României. în această fază vor intra în competiţie şi formaţiile care au jucat finala sezonului trecut, ASESOFT Ploieşti şi ELBA Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe